18/02/2015 | Yazar: Sercan Ceyhan

Adana öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için günlerdir yoğun eylemlere şahit oluyor.

Adana öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için günlerdir yoğun eylemlere şahit oluyor. Queer Adana’nın da katıldığı eylemlerde, “Yasta değil isyandayız” sloganları yükseliyor.
 
Adana’da 16 Şubat Pazartesi günü önce üniversitede sonra da Atatürk Parkı’nda Özgecan Aslan için halkın yoğun bir şekilde katıldığı protestolar düzenlendi.
 
Üniversiteli kadınların çağırısıyla öğle arası saat 12.00’de yemekhane önünde toplanan öğrenciler ve Queer Adanalı aktivistlerin katılımıyla Özgecan Aslan için protesto yaptılar, “Yasta değil isyandayız, erkek-egemen düzene karşı alanlardayız” şeklinde sloganlar attılar. Queer Adanalı LGBTİ aktivistlerinin de bulunduğu topluluk üzerinde; “heteroseksist dayatma, eril tahakküm, toplumsal cinsiyet rolleri, taciz, tecavüz, kadın cinayetleri” yazan bir pankartı yakarak protesto ettiler.
 
Daha sonra saat 17.30’da ise sosyal medya üzerinde bireysel bir çağrı ile büyük bir yürüyüş yapıldı. Sosyal medya üzerinden örgütlenen insanlar ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla Atatürk Parkı’nda büyük bir yürüyüş gerçekleştirildi.
 
“Balkona değil sokağa çık!”
 
Üniversiteden sonra buradaki yürüyüşlere destek veren üniversite öğrencileri ve Queer Adana’nın içinde bulunduğu yürüyüşte AKP binasına yürünmek istendi fakat polis tarafından engellendiler. Kitle sloganlar atarak basın açıklaması için Uğur Mumcu Meydanı’na yürüdü. Protestocular balkonlardan izleyenlere “Balkona değil sokağa çık” diye seslendi.
 
Özgecan Aslan’ın Çağ Üniversitesi’ndeki anma programı için ise bugün (18 Şubat Çarşamba) 08.00’de Uğur Mumcu Meydanı, Seyhan Belediyesi ve İller Bankası’ndan ücretsiz otobüs kaldırıldı. 

Etiketler: kadın
nefret