22/06/2018 | Yazar:

HDP Adana Milletvekili adayları LGBTİ+ Hakları Taahhütnamesi’ni imzalayarak, ayrımcılık yapmayacaklarına ve nefretle mücadele edeceklerine söz verdiler.

Adana’da HDP’li adaylar LGBTİ+ Hakları Taahhütnamesi’ni imzaladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

HDP Adana Milletvekili adayları LGBTİ+ Hakları Taahhütnamesi’ni imzalayarak, ayrımcılık yapmayacaklarına ve nefretle mücadele edeceklerine söz verdiler.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana milletvekili adayları, 24 Haziran seçimlerine az bir süre kala Adana LGBTİ+ Dayanışması'nın İzmir Genç LGBTİ Derneği işbirliği ile hazırladığı LGBTİ+ Hakları Taahhütnamesi'ni imzaladı. Milletvekili adaylara Tülay Hatimoğulları, Kemal Peköz, Beritan Önen ve Rozerin Tosun; Adana LGBTİ+ Dayanışması aktivistleriyle HDP Adana il binasında bir araya geldi.

LGBTİ’ler görüşmede kendilerinin toplumun her kesimin katmanlı ayrımcılığa maruz kaldıklarını dile getirdi:

“Oyunu LGBTİ hakları için ver. Cinsiyette her tür ayrımcılık suçtur. Yerel yönetim bu suçların bağımsız yargıya taşınması ve halk nezdinde teşhir edilmesi için görev üstlenecek. Ayrımcı söylemlerin, baskının, fiziksel şiddetin muhatabı olan LGBTİ’ler işsizliğe, yoksulluğa ve geleceksizliğe itiliyor. Sokakta görünür olmaları ‘mahalle baskısı’ ile engellenen, evinden ve işinden kovulma tehdidi ile yaşayan LGBTİ’ler yok sayılıyor, seslerini yükseltmeleri engelleniyor. Eğitim ve istihdam süreçlerinden dışlanıyor, diğer kent yoksulları gibi çoğunlukla güvencesiz işlerde çalışıyorlar. LGBTİ’lerin eşitlik ve özgürlük hakları vazgeçilmezdir.”

Tüm cinsel kimlik ve yönelimlere eşitlik istiyoruz

Adaylar seçilmeleri durumunda LGBTİ’lerin de herkes gibi çalışma ve barınma hakkını yasal güvenceye almak adına adım atacaklarına söz verdiler. Tülay Hatimoğlu imzaları resmi Twitter adresinden “Adana LGBTİ+ Dayanışması partimizi ziyaret etti. Milletvekili adaylarımızdan Kemal Peköz, Rozerin Tosun ve Beritan Önen ile LGBTİ taahhütnamesini imzaladık. Tüm inançlara ve kimliklere istediğimiz gibi tüm cinsel kimlik ve yönelimlere de eşitlik, özgürlük istiyoruz” açıklamasıyla duyurdu.

İlgili haber

LGBTİ+ Hakları Taahhütnamesi’ni hangi adaylar imzaladı?


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam