12/03/2018 | Yazar: Kaos GL

​Adana’da “kimliği belirsiz bir kişi” trans kadın Cansu’ya bıçakla saldırdı. Cansu hastaneye kaldırıldı.

Adana’da trans kadına bıçaklı saldırı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Adana’da “kimliği belirsiz bir kişi” trans kadın Cansu’ya bıçakla saldırdı. Cansu hastaneye kaldırıldı.

Adana'da yaşayan 39 yaşındaki trans kadın Cansu C. yolda yürüdüğü sırada kimliği belirsiz bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Yaralanan Cansu C. hastanede tedaviye alındı.

Doğan Haber Ajansı’nın aktardığına göre saldırı, sabaha karşı saat 05.00 sularında Cansu C., arkadan yaklaşan kimliği belirsiz bir kişi tarafından kalçasından bıçaklandı. Saldırgan olay yerinden kaçarken Cansu C. bıçak darbesiyle yere yığıldı.

Yoldan geçen bir yurttaşın haber vermesi üzerine olay yerine polis ve ambulans sevk edildi. Ambulansla Adana Şehir Hastanesi'ne kaldırılan Cansu C.'nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarını incelemeye alan polis, saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.

Nefret suçları araştırması

LGBTİ'leri hedef alan nefret suçlarına ilişkin LGBTİ derneklerinin raporları ve araştırmaları dışında veri bulunmuyor. Kaos GL Derneği, 2018 yılında Türkiye’de işlenen homofobi ve transfobi temelli nefret suçlarını izlemek için bir araştırma yürütüyor. Araştırma, lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve intersekslere (LGBTİ) dönük insan hakları ihlallerinin raporlanması için kullanılacak.

Araştırma sonucunda elde edilen bilgiler analiz edilerek cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli nefret suçlarına dair 2018 yılı raporu hazırlanacak. Rapor, ulusal ve uluslararası kuruluşlar ile paylaşılarak Türkiye için her bakımdan yeterli bir nefret suçları mevzuatı ve politikası geliştirilmesi için harcanan çabalara katkıda bulunacak.

Araştırmaya katılmak için buraya tıklayın.

 


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam