02/05/2015 | Yazar: Mehmet Ali Kömür

Adana’da ‘İbneyim, dönmeyim fabrikada işçiyim’ diyen LGBTİ’ler her alanda homofobi ve transfobiyi yıkmak için 1 Mayıs’ta birlikte yürüdü.

Adana’da “İbneyim, dönmeyim fabrikada işçiyim” diyen LGBTİ’ler her alanda homofobi ve transfobiyi yıkmak için 1 Mayıs’ta birlikte yürüdü.
 
Adana’da Queer Adana, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününde “‘Erk’siz Queer Emek Patronu Yenecek” yazılı pankartın ardında yürüdü.
 
Queer Adana, işçi ve emekçi LGBTİ’ler için 1 Mayıs’ta alanlardaydı. 14.00’da İnönü Parkı’nda başlayan yürüyüş Adana İstasyon Meydan’ında miting ile son buldu.
 
Yürüyüşte “Polis Fuhuş Yap Onurlu Yaşa!”, “İbneyim Dönmeyim Fabrikada İşçiyim”, “Aşk Aşk Hürriyet Uzak Olsun Nefret!”, “Tomalara Göğüs Geren İşte Benim Zeki Müren”, “Sevişe Sevişe Kazanacağız!” sloganları atıldı. “Direnişin O Biçimi”, “İbnesiz Devrim Olmaz” dövizleri taşındı.
 
Pankarta yoğun ilgi vardı
 
1 Mayıs’ta cinsiyet eşitliği için, homofobi ve transfobi karşıtı Queer Adana korteji ve oluşumun pankartına yoğun ilgi vardı. Alandaki ve çevredeki insanlar pankartta yazan yazının anlamını sordular ve korteje çevreden katılımlar yoğun oldu. 

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam