20/07/2014 | Yazar: Kaos GL

Adana Kadın Platformu, Queer Adana aktivistlerine yönelik saldırıyı kınadı, sorumluların bulunarak cezalandırılmasını istedi.

Adana Kadın Platformu, Queer Adana aktivistlerine yönelik saldırıyı kınadı, sorumluların bulunarak cezalandırılmasını istedi.
 
Adana Kadın Platformu, Queer Adana aktivistlerinin saldırıya uğramasını kınadı. Platform, yaptığı yazılı açıklamada, 11 Temmuz’da LGBTİ haklarını savunan, dört Queer Adana aktivistinin saldırıya uğradığını bildirdi.
 
Merkez Park çevresinde gerçekleşen ve Alican Kalan’ın yaralandığı saldırının, yaşları 16 ile 19 arasında değişen bir grup genç erkek tarafından gerçekleştirildiği kaydedildi. Açıklamada, "Aralarında çocuk olarak tanımlanan erkeklerin varlığından da anlaşıldığı gibi cinsiyetçi şiddet yaşı çocukluk evresine kadar inmekte ve olağan görülmektedir" denildi.
 
LGBTİ’lere karşı uygulanan şiddet ve nefret söyleminin kadına yöneliek şiddetle aynı kaynaktan beslendiğini vurgulayan Adana Kadın Platformu, "Dolayısıyla bizler ’erkek egemen’ söylemin ürünü olan toplumsal cinsiyet ayrımcılığı, tahammülsüzlük ve homofobi ile mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.
 
Şiddetin hür türlüsünü kınayan Adana Kadın Platformu, Queer Adana aktivistlerine saldıranların bulunması için olayın takipçisi olacağını ve bundan sonra da homofobik saldırıları teşhir edeceklerini kaydetti. (ETHA)
 
İlgili haber:

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam