22/04/2022 | Yazar: Kaos GL

Web belgeseli mi? Cins Adımlar projesi “Buluşan Adımlar” web belgeseli mültecileri ve hak savunucularını teknoloji ve sanatın imkanlarıyla bir araya getiriyor.

Adımlarla buluşalım… Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sabancı Üniversitesi, Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi'nin; Cins Adımlar: Toplumsal Cinsiyet ve Hafıza Yürüyüşleri projesi kapsamındaki web belgeseli “Buluşan Adımları” izlediniz mi?

Bir web sayfasını belgesele dönüştüren Buluşan Adımlar; 'Bidi Bidi Talks'; Joel Moriasi'; 'Sağlık Elçileri'; 'Sınırları Karıştır' ve 'The Arc Project isimli, 5 Ana başlıkta toplanan video hikayelerden oluşuyor.

Belgesel şöyle tanıtılıyor: “Uluslararası göçmenlerin ve hak savunucularının buluştukları hikayeler; göçmenlerin, kent kültürüne ve sosya hayatın farklı katmanlarına katkılarını görünür kılmak üzere anlatıldı. Kurbanlaştırıcı ve yaftalayıcı medya anlatımına karşı, dayanışma dili benimsendi.”

Selen Çatalyürekli’nin tasarladığı, Duygu Serin’in resimlediği web belgeselini deneyimlemek isterseniz burayı ziyaret etmeniz yeterli.

 


Etiketler: insan hakları, medya, kültür sanat, mülteci
İstihdam