25/02/2015 | Yazar: Kaos GL

Uluslararası Af Örgütü’nün 2014 yılı raporunda ne Anayasa’da, ne de iç hukukta LGBTİ’lere yönelik ayrımcılığı yasaklamaya yönelik hiçbir adım atılmadığı belirtiliyor.

Af Örgütü: İç hukukta LGBTİ hakları için 2014’te hiçbir adım atılmadı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Uluslararası Af Örgütü, 2014 yılı raporunda Türkiye’de yargı bağımsızlığının zayıflamasına ve internet özgürlüğüne gelen kısıtlamalara dikkat çekti. Raporda, ne Anayasa’da, ne de iç hukukta LGBTİ’lere yönelik ayrımcılığı yasaklamaya yönelik hiçbir adım atılmadığı belirtiliyor.
 
Uluslararası Af Örgütü’nün bugün açıkladığı raporda, barışçıl göstericilerin haklarının ihlâl edildiği ve polisin aşırı güç kullanımının cezasız kaldığı vurgulanıyor. Sınır güvenlik güçlerinin mültecilere karşı yasal olmayan veya gereksiz güç kullandığına dair sürekli bildirimler olduğu aktarılıyor.
 
Af Örgütü’nün 2014 yılı raporu, vicdanî retçilerin haklarının dikkate alınmadığının, kadına yönelik şiddeti önlemek içinse gerekli adımların atılmadığının altını çiziyor.
 
İstihdamda LGBTİ’lere yönelik ayrımcılık sürüyor
 
Raporun LGBTİ hakları (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) bölümünde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığının istihdamda ve devlet kurumlarıyla ilişkilerde devam ettiği belirtiliyor.
 
Trans kadınlara yönelik nefret cinayetlerine dikkat çekilen raporda ayrıca eşcinsel Ahmet Yıldız cinayeti davasında tek şüpheli olan babanın hâlâ yakalanmamış olmasına dikkat çekiliyor.
 
Uluslararası Af Örgütü’nün 2014 raporunun tamamına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz. 

Etiketler: insan hakları
İstihdam