15/04/2023 | Yazar: Kaos GL

“İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmesi ve 6284 sayılı kanunun korunması için bir imza da sen ver”

Af Örgütü’nden imza kampanyası: İstanbul Sözleşmesi’ne Geri Dönülsün ve 6284 Sayılı Kanun Korunsun! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Uluslararası Af Örgütü, 14 Mayıs seçimleri öncesi imza kampanyası başlattı. Seçimlere kadar İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmesi ve 6284 sayılı kanunun korunması için toplanan imzalar, seçimlerin ertesi günü tüm siyasi parti liderlerine gönderilecek.

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararının ardından 6284 sayılı kanunun kaldırılmasının da seçim pazarlıklarına konu edildiğini hatırlatan Af Örgütü şöyle diyor:

“Toplumsal cinsiyet temelli şiddetle mücadelenin hukuki temellerini zayıflatan, şiddet faillerine ceza almaksızın şiddet uygulayabileceklerine yönelik korkunç mesajlar ileten, kadınların, kız çocukların ve LGBTİ+’ların yaşam hakkı başta olmak üzere temel insan haklarına erişimlerini engelleyen ve ayrımcılığı derinleştiren İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararından derhal geri dönülmeli ve 6284 sayılı Kanun korunmalıdır!  İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmesi ve 6284 sayılı kanunun korunması için bir imza da sen ver, umudu dayanışmayla hep birlikte büyütelim!

“14 Mayıs’a kadar verdiğimiz imzalarla haklarımıza sahip çıkıyor ve sesimizi büyütüyoruz. Verdiğimiz her bir imza ila tüm siyasi partilere İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmesi ve 6284 sayılı kanunun korunması için kararlılığımızı bir kez daha gösteriyoruz.

“14 Mayıs günü geldiğinde ise tüm siyasi partilerin genel başkanlarına verilen her bir imzayı gönderiyoruz.

“Mücadelemiz burada bitmeyecek biliyoruz, 15 Mayıs’ta görüşmek üzere!”

İmza kampanyasına ulaşmak için tıklayın.


Etiketler: insan hakları, kadın, siyaset
İstihdam