01/03/2023 | Yazar: Kaos GL

Üç derneğin ortak çalışması “Afet Bölgesindeki Avukatlar için Cinsel Şiddetten Hayatta Kalanlara Hukuki Danışmanlık Rehberi” yayımda.

Afet Bölgesindeki Avukatlar için Cinsel Şiddetten Hayatta Kalanlara Hukuki Danışmanlık Rehberi” okudunuz mu? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Serra Akcan / csgorselarsiv.org

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği ve Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği “Afet Bölgesindeki Avukatlar için Cinsel Şiddetten Hayatta Kalanlara Hukuki Danışmanlık Rehberi” yayımladı.

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği rehberi şöyle duyurdu:

“Afet bölgelerindeki olağan dışı koşullar göz önünde bulundurulduğunda hukuki danışmanlığın kapsamı çeşitlilik gösterebilir. Bazen avukatlardan hukuk dışı konularda da taleplerde bulunulabilir.

“Rehberde, alanda bulunan avukatlar için; danışmanlık öncesi hazırlık sürecine, hayatta kalanla ilk iletişime ve başvuru alırken dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat çekmeye çalışıldı.”

Rehberde danışmanlık öncesi hazırlık, ilk karşılaşma, başvuruyu alırken dikkat edilmesi gerekenler gibi hususlar adım adım anlatılıyor.

Rehber, destek olmak isterken zarar vermenin önüne geçmek…

Rehber avukatlara bir hatırlatmayla başlıyor:

“Cinsel şiddetten hayatta kalanlara hukuki danışmanlık vermek bir destek hizmetidir. Başvurucunun ve başvuru konusunun adli süreçlere dair ilişkisiyle ilgilidir. Avukatlar öncelikle “önce zarar vermeme” ilkesini gözetmelidir. Destek ve danışmanlık hizmeti sunarken ilk hedefimiz danışanın iyilik halini gözeterek zarar vermeden müdahale etmek olmalıdır. Ardından faydalı olmaya odaklanılmalıdır. Bu da yetkinliklerimizin ve kapasitemizin farkında olmakla, bu çerçevede kalmakla mümkün olabilir. Aksi halde destek olmak isterken zarar verebiliriz.”

Rehbere ulaşmak için burayı ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: insan hakları
İstihdam