18/09/2023 | Yazar: Kaos GL

Ağ-Da Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dayanışma Ağı, LGBTİ+’ların temel haklarına saldıran nefret eylemine karşı açıklama yayımladı.

Ağ-Da: Nefretin karşısında yaşamın yanındayız Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ağ-Da Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dayanışma Ağı, LGBTİ+’lara yönelik sistematik ayrımcılığa karşı açıklama yayımladı.

“Nefretin karşısında yaşamın yanındayız” başlıklı açıklamada Ağ-Da, dün İstanbul’da gerçekleştirilen nefret yürüyüşünün “temel insan haklarından yoksun bırakılan LGBTI+'lara büyük bir tehdit oluşturmakta” diyor.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“LGBTİ+'lara yönelik uzun süredir sistematik olarak sürdürülen ayrımcılık, yok sayma ve şiddet, artık açık bir nefret suçuna dönüştürülerek hükümetin de açık desteği ve karşı propagandasıyla birlikte örgütleniyor. 

“Bu ayrımcılık ve nefret içeren eylemlerden sonuncusu RTÜK marifetiyle çağrısı kamu spotu olarak tüm televizyon kanallarında yayınlanan bir yürüyüştür. 17 Eylül'de İstanbul'da gerçekleştirilecek olan yürüyüş, açıkça halkı kin ve düşmanlığa sevk etmekte ve zaten yaşam hakkı dahil temel insan haklarından yoksun bırakılan LGBTI+'lara büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Bu hak ihlallerine ve tehdide sessiz kalmamız mümkün değildir.

“Hem ülkenin tüm yurttaşlarının hakkını eşit şekilde, ayrımcılık yasağı ve temel insan hakları çerçevesinde korumakla yükümlü olan hukuka ve anayasaya aykırı olan, hem de toplumsal kutuplaşma ve nefrete yol açan bu tutumları ve faaliyetleri kınıyoruz ve karşısında olmaya devam edeceğiz.”


Etiketler: insan hakları, kadın
İstihdam