03/03/2016 | Yazar: Kaos GL

Anadolu Gençlik Derneği, Yıldız Teknik Üniversitesi’ne homofobik nefret söylemi içeren afişler astı. Üniversite öğrencileri afişlere tepki gösterdi.

AGD’den Yıldız Teknik’te homofobik nefret afişleri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Anadolu Gençlik Derneği, Yıldız Teknik Üniversitesi’ne homofobik nefret söylemi içeren afişler astı. Üniversite öğrencileri afişlere tepki gösterdi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa kampüsüne homofobik afişler astı.

“Rabbinizin sizin için yarattığı eşleri bırakıyorsunuz da (bu kadar) insan içinden erkeklere mi gidiyorsunuz? Doğrusu siz haddi aşan bir kavimsiniz. (Şu’ara 165-166)” ifadelerinin yer aldığı afişlerle nefret söylemi üreten AGD’lilere kampüsteki homofobi ve transfobi karşıtı öğrenciler tepki gösterdi.

AGD’nin afişlerindeki ‘erkekler’ ifadesi yerine ‘kendi kızınıza’ ve ‘annenizin diz kapağına’ gibi ifadeler eklendi.

AGD’nin nefreti ilk değil

AGD, Ocak ayında da İstanbul Üniversitesi’nde LGBTİ afişlerine saldırmıştı. İstanbul Üniversitesi Homofobi, Bifobi, Transfobi Karşıtı Öğrenci Topluluğu Radar afişlerine önce AGD üyeleri saldırmıştı. Radar üyeleri “Eşcinsel ve trans cinayetleri politiktir” ve “Barış gelecek, polis ve çeteler gidecek” yazan afişlerini tekrar asmıştı. İstanbul Üniversitesi’nde AGD’lilerin LGBTİ afişlerine saldırıları sürerken bir trans erkek özel güvenlik ve polisin transfobik söylemlerine maruz kalmıştı.

Gökkuşağı bayrağına tahammülsüz polis öğrencilere saldırmıştı. Polis aralarında Radar’ın da olduğu tanıtım masalarına saldırdı, 13 öğrenci gözaltına alınmıştı. Hafta boyunca İstanbul Üniversitesi Homofobi, Bifobi, Transfobi Karşıtı Öğrenci Topluluğu Radar afişlerine Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Radar’ın gökkuşağı masası ile okul öğrencilerinin açmış oldukları diğer masalara polis ve özel güvenlik birimlerinin saldırması üniversitede protesto edilmişti.

İlgili haber:

“İstanbul Üniversitesi’nde nefes alınacak alanlar açmaya çalışıyoruz”


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam