20/08/2013 | Yazar: Kaos GL

AGOS gazetesi, 16 Ağustos 2013 tarihli ‘Bir eşcinselin başına kışlada neler gelir?’ başlıklı yazıya ilişkin bir açıklama yayınladı.

AGOS’tan Askerlik Haberi Açıklaması Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
AGOS gazetesi, 16 Ağustos 2013 tarihli ‘Bir eşcinselin başına kışlada neler gelir?’ başlıklı yazıya ilişkin bugün bir açıklama yayınladı. Açıklama şöyle:
 
“Ulaş Gürpınar imzasıyla yer verilen yazı, bir haber olmayıp adı saklı eşcinsel Ü.G’nin askerlik başvurusundan terhisine yaşadığı tikel deneyimlere ilişkin bir görüşmeden ibarettir. Gazetenin muhabir kadrosu tarafından hazırlanmış ve haber olarak tasarlanmış değil, dışarıdan katkı olarak sunulmuş bir tanıklık kaydıdır. Dolayısıyla Ü.G.’nin görüşme boyunca ifade ettiği bütün sıkıntıları, bir haber merkezi refleksiyle teyit etmek böyle bir formatta mümkün ya da beklenebilir bir şey değildir.
“Kaldı ki yazının bütün muradı anayasa sürecinde büyük mücadele veren LGBT harekete destektir. Dolayısıyla maksadı aşan eleştiri ve haksız art niyet arayışları Agos için büyük üzüntü kaynağı olmuştur. Yazının LGBT örgütlerini askerliğe başvuru sürecinde verdiği desteğe ilişkin Ü.G.’nin yaşadığı olumsuz deneyimden hareketle isim verilmediği için toplu rahatsızlık duymalarını anlamakla birlikte buradan çıkıp ‘Yeni Akit’ bakış açısıyla bir tutulmak, eşitlikçi ve onur gözeten yayın anlayışımıza, tam da benzeri saldırılara karşı ödenmiş bedellerle dolu geçmişimize haksızlıktır.
 
“Bu açıklamanın söz konusu yayınla murat edileni anlattığını umuyor ve LGBT örgüt ve bireylerin mücadelelerine sayfalarımızın her zaman açık olduğunu bir kez daha vurguluyoruz.”  

Etiketler: medya
İstihdam