18/02/2008 | Yazar: Kaos GL

Her yaptığı, söylediği olay olan, ahlak kavramını bir oyuncağa dönüştüren, ömrümüzün en güzel

‘Ahlaksız kahramanımız’ artık yok Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Her yaptığı, söylediği olay olan, ahlak kavramını bir oyuncağa dönüştüren, ömrümüzün en güzel Türkçe şarkılarının pek çoğunun sözlerini yazan ‘kahramanımız’ Aysel Gürel yaşama veda etti. Ölmeden önceki son mesajı ‘Hayatım Türk kadınlarına bu örnek olsun. Çalışmaktan yılmasınlar’ oldu.

Bir süredir akciğer kanseri teşhisiyle bir süredir tedavi gören Gürel’in karaciğer yetmezliği nedeniyle dün (17 Şubat) yaşamını yitirdiği açıklandı. Gürel geçen hafta hastanede 79. doğum gününü kutlamıştı.

*Aysel Gürel kızı Mehtap Ar'la birlikte

Kızı Mehtap Ar, ölmeden önce annesinin Türk kadınlarına, ‘Ben 79 yaşıma kadar çalıştım. Hiç durmadan çalıştım. Onlara örnek olsun, çalışmaktan yılmasınlar’ diyerek mesaj gönderdiğini söyledi.

Çok yönlü bir sanatçıydı

7 Şubat 1928’de Denizli’de dünyaya gelen Aysel Gürel, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi bölümünden mezun oldu. Şarkı sözü yazarlığının yanı sıra, Türkolog, edebiyat öğretmeni, tiyatro oyuncusu ve şairdi.

*Mehtap Ar, Aysel Gürel & Müjde Ar

Şarkıları arasında dillerde marş olan ‘Firuze’, ‘Ünzile’, ‘Yalnızca Sitem’, ‘1945’, ‘Ne Kavgam Bitti Ne Sevdam’, ‘Değer mi?’, ‘Sır’, ‘Yolun Başı’, ‘Sarıl Bana’, ‘Zor Kadın’, ‘Aşk’, ‘Yanarım’, ‘Vur Yüreğim’, ‘Abone’, ‘Zorba Aşk’, ‘Dönmeyeceğim’, ‘Ayrıldık İşte’, ‘Son Dua’, ‘Gençlik Başımda Duman’ (Ateş Böceğim), ‘Bilmem Hatırladın Mı?’, ‘Deli Balım’, ‘Yörük Yaylası’, ‘Arabesk’ bulunuyor.

‘Şiir Şimdi’ ve ‘Senin İçin Sana Değil’ isimli iki de kitabı bulunan Gürel, şu filmlerde rol aldı: ‘Meyhane Köşeleri’, ‘Tek Kollu Canavar’, ‘Yurda Dönüş’, ‘Mıstık’, ‘Gümüş Gerdanlık’, ‘Silemezler Gönlümden’, ‘Hop Dedik Kazım’, ‘Öyle Olsun’, ‘Tantana Kardeşler’, ‘Kaybolan Saadet’, ‘Arzu’, ‘Yansın Bu Dünya’, ‘Fosforlu Cevriye’.

‘Bendeniz Aysel’ adlı televizyon dizisinde de rol alan Gürel son olarak Aysun Kayacı ile birlikte bir reklam filminde rol almıştı.

*Konuyla ilgili haberler:

[[kendini hayattan korumak için ‘öteki’ olmayı seçmiş yaşlı bir kızın perukası, pop çağının yeni ikonudur artık]] – Selen Doğan

[[Türkiye’nin ‘gay ikonu’ Hande Yener]]

Etiketler: kültür sanat
İstihdam