30/11/2011 | Yazar: KAOS GL

Beyaz TV de yayınlanan ‘Derin Futbol’ isimli programda ‘Kadın istemezse erkek kadına kolay kolay tecavüz edemez’ cümlesi kurması nedeniyle kadınlar Çakar ve programı protesto ediyorlar.

Ahmet Çakar Protesto Ediliyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Beyaz TV de yayınlanan “Derin Futbol” isimli programda “Kadın istemezse erkek kadına kolay kolay tecavüz edemez” cümlesi kurması nedeniyle kadınlar Çakar ve programı protesto ediyorlar.
 
Kadınlar protestolarını info@beyaztv.com.tr ve ahmet.cakar@sabah.com.tr adreslerine mailler göndererek geçekleştiriyor, kanalın ve Ahmet Çakar’ın sözleri nedeniyle özür dilemesini de bekliyorlar.
 
Ahmet Çakar’ın sözleri üzerine gönderilen mailler şöyle:
 
“Tecavüzcüleri cesaretlendiren, tecavüze uğramış sayısız kadının travmasını yineleten, tecavüzün suçunu kadına yükleyen iğrenç zihniyeti tekrar tekrar üreten bir sözdür. Bu nereden baksan kadın düşmanı sözünüzü bir de adli tıbba dayandırarak meşrulaştırmanız da ayrıca kabul edilemez. Siz tecavüzü hafifletiyor ve bu lafınızla kadınları aşağılıyorsunuz. Bu yüzden sorumlusunuz. Devamında “tecavüz eden şerefsizdir” demeniz de durumunuzu kurtarmaya elbette yetmiyor, ayrıca program yöneticisi, Beyaz TV ve programa katılanlar Ahmet Çakar’ın yukarıdaki sözlerinden siz de sorumlusunuz. Ahmet Çakar önce "siyahî - çirkin kız" diyerek bahsettiği kadın nezdinde kadınları aşağılıyor ve siz buna tepki göstermiyorsunuz, sonrasında tecavüz konusunda peş peşe cinsiyetçi laflar ediyor. Kanal olarak bu kadın düşmanı konuşmaların programda yer almasına müsaade ettiğiniz için, konuklar olarak da bu sözlere yer yer gülümseyerek onay verdiğiniz için sorumlusunuz.
Yaptığınız şey net olarak tecavüze teşviktir. Derhal özür dileyin!”

Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları
İstihdam