21/01/2013 | Yazar: Kaos GL
Eşcinsel olduğu için babası tarafından öldürülen Ahmet Yıldız davasının 12. Duruşması 25 Ocak’ta görülecek. İstanbul Bağlarbaşı’ndaki Üsküdar 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma saat 14.15’te başlayacak
.jpg)
Eşcinsel olduğu için babası tarafından öldürülen Ahmet Yıldız davasının 12. Duruşması 25 Ocak’ta görülecek. İstanbul Bağlarbaşı’ndaki Üsküdar 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma saat 14.15’te başlayacak
17 Eylül’de görülen önceki duruşmada, “tasarlayarak yakın akrabayı öldürme”suçlamasıyla aranan sanık baba Yahya Yıldız hakkındaki yakalama emri infaz edilemediği için dava 25 Ocak 2013 tarihine ertelenmişti.
Önceki duruşmada, Kaos GL Derneği’nin davaya müdahil olma talebi, “Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 237 ve devamı maddeleri anlamında mağdur veya suçtan zarar gören niteliğinde olmadığından” reddedilmişti.
Ahmet Yıldız’ın, 15 Temmuz 2008’de, İstanbul’da sokak ortasında vurularak öldürülmesinin üzerinden geçen dört yılı aşkın sürede adalete teslim edilen kimse olmadı.
LGBT örgütlerinin takipçisi olduğu davada, geçen 4,5 yılda olaya tanıklık edenlerin ifadelerinin mahkemece alınması ve yakalanmasının beklenmesinden başka bir gelişme olmadı.
Ahmet Yıldız’ın öldürülmesini homofobik nefret cinayeti olarak adlandıran LGBT örgütleri, eşcinsel ve transların öldürülmelerinin politik cinayetler olduğuna dikkat çekiyor.
“Yargılamaların önünü açmak için Üsküdar Adliyesi’nde olalım”
Av. Fırat Söyle, LGBT örgütler adına bir çağrı yaptı: “Elimiz kolumuz bağlı bir şekilde failin yakalanmasını beklemekteyiz. Peki olayın içinde olan başkaca failler yok mu? Tüm aile bireyleri en az tetiği çeken fail kadar suçlular. Bunların yargılanmasının önünü açmak ve Ahmetlerin, R. Ç.’lerin davalarının takipçisi olacağımızı bir daha haykırmak için 25 Ocak 2013 saat 14.15 Üsküdar Adliyesinde olalım.”
Etiketler: insan hakları, nefret suçları