13/09/2012 | Yazar: Kaos GL

Ahmet Yıldız’ın, 15 Temmuz 2008’de, İstanbul’da sokak ortasında vurularak öldürülmesinin üzerinden geçen dört yılı aşkın sürede adalete teslim edilen kimse olmadı.

Ahmet Yıldız Cinayetinin 11. Duruşması Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Eşcinsel olduğu için öldürülen Ahmet Yıldız’ın Eylül 2009’da başlayan davasında 11. Duruşma, 17 Eylül 20012’de, Pazartesi günü görülecek.
 
Ahmet Yıldız’ın, 15 Temmuz 2008’de, İstanbul’da sokak ortasında vurularak öldürülmesinin üzerinden geçen dört yılı aşkın sürede adalete teslim edilen kimse olmadı.
20 Nisan 2012 tarihinde, Üsküdar Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 10. Duruşma’dan bu yana bir gelişmenin olup olmadığı ise Pazartesi (17 Eylül) günü saat 09:40’da yine aynı mahkemede görülecek davada belli olacak.
 
Katilleri bulmayan suç ortağıdır!
 
Ahmet Yıldız’ın öldürülmesini homofobik nefret cinayeti olarak adlandıran LGBT örgütleri, eşcinsel ve transların öldürülmelerinin politik cinayetler olduğuna dikkat çekiyor.
 
“Ahmet Yıldız burada; katilleri nerede? Katilleri bulmayan suç ortağıdır!” sloganı her eylemde yükselirken Yıldız’ın partneri İbrahim Can da cinayetin baş sorumlusunun Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olduğunu söylüyor. Adalet arayışındaki Can, Hükümetin suç ortağı olduğuna yönelik eleştirisinde, dört yıldır katillerin mahkemeye getirilmemesine dikkat çekiyor.
 
Adalet arayışındaki İbrahim Can, Yıldız’ın öldürülmesinden bu yana aynı sözlerin altını çiziyor:
 
“Bu cinayet planlı uygulanan homofobik nefret cinayetidir. Türkiye’de homofobi ve transfobiyi görmezden gelmek homofobi ve transfobiye ortak olmaktır. Bu yanlıştan ve hukuksuzluktan uzaklaşılmalı, adalet sistemi işletilmelidir. Ahmet Yıldız’ın katilleri derhal yakalanmalı ve yargılanmalı.”
 
17 Eylül Pazartesi, Saat 09:40
 
LGBT örgütlerinin takipçisi olduğu davada, 8. Duruşmada, hakkında yakalanması için kırmızı bülten çıkarıldığı halde baba Yahya Yıldız hâlâ yakalanamadı.

LGBT örgütleri yine tüm insan hakları savunucularını davanın ilerlemesi ve zanlıların yakalanarak adalete teslim edilmesi çağrısıyla Pazartesi günü mahkemeye bekliyor.
 
Kaos GL İstanbul muhabiri Zeynep Akkuş cinayetin 4. yılında kaosgl.org’da “Bu olayda tek suçlu baba mı” diye sormuş ve İMC TV Mor Bülten’de Ahmet Yıldız cinayetini konuşmuştu.
 
Akkuş IMC TV’de Ahmet Yıldız Cinayetini Anlattı
 
"nedenahmet" çalışması: Metehan Özcan

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam