25/01/2017 | Yazar: Kaos GL

2009’dan bu yana devam eden davada katil baba ‘titizlikle aranmasına’ rağmen bir türlü bulunamıyor!

Ahmet Yıldız davasında 24. duruşma 31 Ocak’ta Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ahmet Yıldız davasının 24. duruşması 31 Ocak’ta görülecek. 2009’dan bu yana devam eden davada katil baba ‘titizlikle aranmasına’ rağmen bir türlü bulunamıyor!

Ahmet Yıldız’ın eşcinsel olduğu için babası tarafından 2008 yılında öldürülmesinin ardından açılan davanın 24. duruşması 31 Ocak saat 9’da Kartal 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Son duruşmada ne oldu?

24. duruşmaya kadar davada henüz ilerleme kat edilemedi. 8 Eylül 2016’da görülen son duruşmada sekiz senedir bulunamayan katil baba Yahya Yıldız yine yoktu. Davaya, avukatı Fırat Söyle ve LGBTİ aktivistleri katıldı.

Katil Yahya Yıldız hakkında İnterpol tarafından arama çıkarıldığını hatırlatan avukat Fırat Söyle, bu sürecin ne aşamada olduğuna ilişkin bilgi alınması talebiyle gerekli soruşturmanın yapılmasını istedi.

Salonda bulunan LGBTİ aktivistleri Ahmet Yıldız'ı öldüren sanığın hâlâ bulunamamasına tepki gösterdi. Söz alan bir aktivist, “Sayın Başkan merak ediyoruz bu sanık sandalyesi ne zaman dolacak? Biz eşcinsellere ne zaman adalet gelecek? Bu davada adalete inancımızı yitiriyoruz” dedi. Mahkeme başkanı, “Ben dosyayı bitirmek istiyorum. BİMER'e yaptığımız başvurular bize geri geliyor” yanıtını verdi.

Başkan, özel güvenlikçileri duruşma salonuna çağırarak, adalet talep eden LGBTİ aktivistlerini dışarı çıkardı.

‘Titizlikle’ aranıyor!

Başbakanlık Bilgi İletişim Merkezi’ne (BİMER) LGBTİ aktivistleri tarafından bu yıl yapılan başvuruya İstanbul Valiliği Emniyet Müdürlüğü’nden Yahya Yıldız’ın kırmızı bültenle aranmaya devam edildiği, yakalanması için ‘titizlikle’ ve ‘kapsamlı’ bir şekilde çalışmaların sürdüğü yanıtı gelmişti.

Çalışmalar ‘titizlikle’ sürerken cinayetin ardından 9 yıl geçmesine, dava süreci 8 yıldır devam etmesine rağmen Ahmet Yıldız’ı eşcinsel olduğu için öldüren katil baba Yahya Yıldız henüz bulunamadı. Katil baba Yahya Yıldız hakkında kırmızı bültenle arama emrinin infazı bekleniyor. Konuyla ilgili Mahkeme ile Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Müdürlüğü arasındaki yazışmalar da devam ediyor.

Hêvî LGBTİ’den duruşmaya çağrı

Davayı takip eden Hêvî LGBTİ Dayanışma Derneği, 24. duruşmaya da çağrı yaptı. “Katil baba yakalansın” talebini bir kez daha dile getiren derneğin çağrısı şöyle:

“Ahmet Yıldız, 15 Temmuz 2008 tarihinde babası tarafından Üsküdar’da “sırf” eşcinsel olduğu için katledilmişti! 8 Eylül 2009 tarihinde açılan Ahmet Yıldız cinayeti davası, Türkiye’de ilk defa eşcinsel namus cinayeti kavramını resmiyete taşıdı ve tek sanık olarak yargılanan baba hala bulunamadığı için, 6 yıldır devam eden duruşmalarda sanık sandalyesi hep boş kaldı.

“İnterpol ile arama kararı olan firari katil baba hala her nedense bulunamamış ve adalet sağlanamamıştır!

“Oysa biliyoruz ki; eril ve heteroseksist sistem, her zaman LGBTİ’leri hedef almaya devam etmektedir. İkiyüzlü sistemin adaleti, işine geldiğinde aranan kişiyi yakalayıp yargılayabiliyorken, bu davada Savcılık, Adalet Bakanlığı ve Devletin diğer kurumları üç maymunu oynamaya devam etmektedir. 8 yıldır devam eden bu dava adeta yılan hikayesine dönmüş, tıkanmıştır.

“Bizler her kim olursa olsun cinsel kimlik ve cinsel yöneliminden dolayı katledilmesinin önüne geçmek ve işlenen bu suçun en ağır derecede cezalandırılmasını, ailesi ve ya toplum tarafından işlenen nefret cinayetlerinin hesapsız kalmamasını bu sebeple Ahmet Yıldız’ın katil babasının bir an önce bulunmasını ve yargılanmasını istiyoruz.

“Hêvî LGBTİ olarak; nefrete, erkek adaletine, namus cinayetlerine, homofobiye ve transfobiye inat, Ahmet Yıldız davasının takipçisiyiz. Sen yoksan bir eksiğiz!”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret