06/10/2022 | Yazar: Kaos GL

Mahkeme, LGBTİ+ derneklerinin tanıklarının dinlenmesini kabul etti. Dava, 28 Şubat 2023’e ertelendi.

Ahmet Yıldız davasında bu yıl da karar çıkmadı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

On üç yıldır devam eden Ahmet Yıldız davasının bugünkü (6 Ekim) duruşmasında da sanık sandalyesi boştu.

Ahmet Yıldız’ın eşcinsel olduğu için babası tarafından 2008 yılında öldürülmesinin ardından açılan dava İstanbul Kartal Anadolu Adliyesinde 5. Ağır Ceza Mahkemesinde devam etti. HEVİ LGBTİ+’nın takip ettiği davada, LGBTİ+ derneklerinin tanıkların dinlenmesi talebini kabul eden mahkeme davayı 28 Şubat 2023’e erteledi.

Ahmet Yıldız’ın eşcinsel olduğu için babası tarafından 2008 yılında öldürülmesinin ardından açılan dava bir türlü bitmiyor. 2009 yılında açılan davada senelerdir firari katil baba Yahya Yıldız’ın bulunması bekleniyor.

26 yaşındaki Marmara Üniversitesi öğrencisi Ahmet Yıldız, 15 Temmuz 2008’de babası Yahya Yıldız tarafından eşcinsel olduğu için öldürüldü. Katil baba Yahya Yıldız, 2009’dan beri aranıyor. O zamandan beri sanık sandalyesi boş.

Ahmet’in son yazısı

Ahmet Yıldız öldürülmeden 2 ay önce Beargi dergisi için kaleme aldığı yazısında yaşadıklarını şöyle anlatıyordu:

“Görüşmemizden sonra da silahlar doğrultuldu. SMS’ler geldi, aramaların ardı arkası kesilmedi. Ben ailemi kazanmak istiyordum. Dostum olarak yaşamımda olmalarını istiyordum. Ama sanırım vazgeçmek daha doğru. Onların bu konudaki düşüncelerini değiştirmek istemem ne kadar haklı bir istekti ki onlar da aynısını benden isterken? Bir taraf vazgeçmeyecek, vazgeçmemelerimiz ise sadece huzursuz görüşmeler yaşatacak bize. Sanırım yine zamanın gücüne inanmak ve görüştükçe ağlatan iletişimlerimizi azaltmak zorundayım. Evet, inanıyorum zaman halledecek. Bir süre daha AİLESİZ kalmalıyım.”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, aile
İstihdam