21/12/2009 | Yazar: Kaos GL

15 Temmuz 2008’de öldürülen Ahmet Yıldız davasının ikinci duruşması Çarşamba günü (23 Aralık) saat 10:00’da, Üsküdar Bağlarbaşı Adliyesinde yap

15 Temmuz 2008’de öldürülen Ahmet Yıldız davasının ikinci duruşması Çarşamba günü (23 Aralık) saat 10:00’da, Üsküdar Bağlarbaşı Adliyesinde yapılacak.

İlk duruşmada, sanığın yakalanmasına ve tanıkların çağrılmasına karar verilmişti.
 
Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği, öldürülen kişinin cinsel yönelimden dolayı davaya müdahil olma talebinde bulunmuş ancak savcılık ve mahkeme heyeti derneğin bu talebini olaydan doğrudan etkilenmediği için reddetmişti. Ahmet Yıldız öldürüldüğünde yaralanan Ümmühan Darama’nın müdahil olma talebi ise kabul edilmişti.
 
Sanığın kaçak durumda olmasından kaynaklı davanın uzunca bir süre devam edeceği anlaşılıyor.
İlk duruşma öncesinde, Ahmet Yıldız’ın sevgilisi İbrahim bir basın açıklaması yapmış ve Üsküdar Savcılığına Ahmet öldürülmeden 8 ay önce dilekçe verdiklerini ancak dilekçenin ciddiye alınmadığını belirtmiş, devletin vatandaşlarını korumakla yükümlü olduğunu hatırlatmıştı.

Davanın ilk duruşmasını Uluslararası Af Örgütü, Lambdaistanbul, Kaos GL, Bianet ve Alman Konsolosluğundan temsilciler izlemişti.
 

Etiketler: insan hakları
İstihdam