13/09/2011 | Yazar: Kaos GL

Ahmet Yıldız nefret cinayeti davasının 8. duruşması 15 Eylül Perşembe günü, saat 12:00’de, Üsküdar 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Ahmet Yıldız nefret cinayeti davasının 8. duruşması 15 Eylül Perşembe günü, saat 12:00’de, Üsküdar 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.
 
Avukat Fırat Söyle, Perşembe günkü duruşma öncesi, Emniyet’ten beklenen yazının geldiğini ve duruşmada şüphelinin yurtdışında yakalanması için “kırmızı bülten” kararı beklediğini belirtti.
 
“Katilleri bulmayan suç ortağıdır!” protestosu
Eşcinsel olduğu için öldürülen Ahmet Yıldız cinayeti üzerinden 4 yılda, şüphelinin halen Irak’ta olduğu tespitine rağmen, polis ve adli makamların çalışmalarında önceki duruşmalarda bir gelişme olmamasını LGBT örgütler protesto etmişlerdi.
 
Önceki duruşmanın ardından Kaos GL’nin çağrısı ile Ankara’da bir araya gelen LGBT’ler, “Bu cinayetin bir an önce aydınlatılması ve katillerin yakalanması için polis ve adli makamlar neyi bekliyorlar!” diye sormuş ve “eğer ki LGBT bireylere yönelik ilan edilmemiş bir savaş yoksa katilleri bulmayanların suç ortakları olduğunu ilan ediyoruz!” açıklaması yapmışlardı.
 
Sanık için “kırmızı bülten” kararı bekleniyor
15 Temmuz 2008’de, eşcinsel olduğunu açıkladıktan sonra, 26 yaşında öldürülen Ahmet Yıldız’ın sekizinci duruşmasında “kırmızı bülten” kararı çıkması durumunda sanık baba Yahya Yıldız hakkında çıkartılan yakalama emrinin uygulamaya geçmesi bekleniyor.
 
 

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam