25/03/2015 | Yazar: Kaos GL

Babasının eşcinsel kimliğinden dolayı öldürdüğü Ahmet Yıldız davasının 19. duruşması yarın saat 10.30’da İstanbul Anadolu Adliyesi’nde görülecek.

Ahmet Yıldız davasının 19. duruşması yarın görülecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Babasının eşcinsel kimliğinden dolayı öldürdüğü Ahmet Yıldız davasının 19. duruşması yarın saat 10.30’da İstanbul Anadolu Adliyesi’nde görülecek.
 
Eşcinsel olduğu için 2008 yılında babası tarafından öldürülen Ahmet Yıldız’ın ardından açılan davanın 19. duruşması yarın (26 Mart) saat 10.30’da İstanbul Anadolu Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.
 
Cinayetin ardından 7 yıl geçmesine, dava süreci 6 yıldır devam etmesine rağmen Yıldız’ın katili baba Yahya Yıldız henüz bulunamadı. Katil baba Yahya Yıldız hakkında kırmızı bültenle arama emrinin infazı bekleniyor. Konuyla ilgili Mahkeme ile Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Müdürlüğü arasındaki yazışmalar da devam ediyor.
 
Dava öncesi sosyal medya kampanyası
 
Yarın görülecek duruşmayı LGBTİ aktivistleri de takip edecek. Duruşma öncesinde ise bugün saat 20.00-22.00 arasında bir sosyal medya kampanyası yapılacak. Twitter üzerinden #AhmetYıldızaAdalet hastag’iyle kamuoyu davaya destek olmaya ve adalet için mücadeleye çağırılacak.
 
Ne olmuştu?
 
Davanın 13 Kasım 2014’te görülen son duruşmasında da herhangi bir gelişme yaşanmamıştı. Davanın bu kadar uzaması ve bir aşama kat edilememesini KaosGL.org’a değerlendiren Av. Fırat Söyle şunları kaydetmişti:
 
“Devam eden dava süreci 5, cinayetin ardından geçen 6 yılda çocuk doğar, büyür, okula başlar. Ancak biz halen bir milim yol alabilmiş değiliz. Sanığın baba olmayabileceği bir ihtimali düşündüğümüzde durum iyice vahim bir hal alıyor. Babanın katil olması üzerinden düşündüğümüzde de polis, jandarma ve Interpol bir adamı bulamıyor. Koskoca dünyada bir kişiyi arıyoruz. Bugünkü süreçte kırmızı bülten kararının uygulanmamasında ciddi ihmaller var.”  

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam