06/07/2015 | Yazar: Kaos GL

Eşcinsel olduğu için 2008 yılında babası tarafından öldürülen Ahmet Yıldız’ın ardından açılan davanın 20. duruşması yarın(7 Temmuz) saat 10.40’da İstanbul Anadolu Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Ahmet Yıldız davasının 20. duruşması yarın görülecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Eşcinsel olduğu için 2008 yılında babası tarafından öldürülen Ahmet Yıldız’ın ardından açılan davanın 20. duruşması yarın(7 Temmuz) saat 10.40’da İstanbul Anadolu Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.
Cinayetin ardından 7 yıl geçmesine, dava süreci 6 yıldır devam etmesine rağmen Yıldız’ın katili baba Yahya Yıldız henüz bulunamadı. Katil baba Yahya Yıldız hakkında kırmızı bültenle arama emrinin infazı bekleniyor. Konuyla ilgili Mahkeme ile Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Müdürlüğü arasındaki yazışmalar da devam ediyor.
 
Sosyal medya kampanyası devam ediyor
 
Yarın görülecek duruşmayı LGBTİ aktivistleri de takip edecek. Önceki duruşmada başlatılan sosyal medya kampanyası #AhmetYıldızİçinAdalet hastag’iyle devam ediyor.
 
Ne olmuştu?
 
Davanın 26 Mart 2015’te görülen son duruşmasında da herhangi bir gelişme yaşanmamıştı. Davayı Av. Rozerin Kip takip etmişti.  Duruşmaya SPoD LGBTİ ve Hêvî LGBTİ aktivistleri de katılmış, aktivistlerin bir nefret cinayeti olması sebebiyle davaya müdahil olma dilekçeleri ise reddedilmişti.
 

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam