05/01/2011 | Yazar: Barış Sulu

2008 yılında öldürülen Ahmet Yıldız'ın gerçek hikayesinden esinlenilerek kaleme alınan Zenne’nin çekimleri Mart ayında başlıyor.  

Ahmet Yıldız Zenne Filmi İle Beyazperdede Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
2008 yılında öldürülen Ahmet Yıldız'ın gerçek hikayesinden esinlenilerek kaleme alınan Zenne’nin çekimleri Mart ayında başlıyor.
 
2011’in Mart ayında çekimlerine başlanacak olan ve Nisan ayında çekimlerinin tamamlanması düşünülen filmin senaryosunu M.Caner Alper yazdı.
 
Yönetmenliğini M.Caner Alper ve Mehmet Binay’ın yapacağı Kerem Can, Erkan Avcı, Giovanni Arvaneh, Rüçhan Çalışkur, Tilbe Saran, Ünal Silver, Tolga Tekin, Jale Arıkan, Erdal Yıldız, Esme Madra, Hülya Duyar, Aykut Kayacık, Yvonne Rosenbaum Amberin Zaman, Banu Güven ve Piyale Madra’nın oyuncu kadrosunda bulunduğu Zenne, “imkansız bir üçlü”nün dostluk öyküsünü anlatacak.
 
“Daniel, Türkiye'nin değer yargılarını çok tanımayan ve 1 yıllığına İstanbul'a gelen bir Alman fotoğrafçı. Renklerini gizlemekten sakınmayan, ailesinden koşulsuz destekle koruma gören ve İstanbul'un dans klüplerinde Zennelik yapan Can ve doğulu, muhafazakâr bir ailenin çocuğu olan Ahmet. Birbirleriyle dostluk, aşk ve anlayışla birarada yaşamayı başarabilen üçlünün karşısına çıkan töre, devlet ve muhafazakar aile değerleri...”

Filmin senaryosu, 2008 yılında öldürülen Ahmet Yıldız'ın gerçek hikayesinden esinlenilerek kaleme alındı.
Ahmet Yıldız’ı Kurtlar Vadisi Pusu ve Sakaya Fırat dizilerinde de oynayan Erkan Avcı canlandıracak.
 
Film Eylül 2011'de festivallere gönderilmeye başlayacak.
 
Davası devam eden Ahmet Yıldız cinayetinin yargılanmasında henüz bir ilerleme kaydedilmedi. Cinayet zanlısı olarak yargılanan Yıldız’ın babası hâlâ yakalanmadı.
 
Filmin facebook sayfası ve daha fazla bilgi için: http://www.facebook.com/ZenneTheMovie


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam