27/01/2023 | Yazar: Kaos GL

Selin Ciğerci, anne olduğunu açıkladı, sosyal medyada nefret söylemi ve tehditle karşılaştı. Aile Bakanlığı ise Ciğerci ve çocuğu korumak yerine “evlat edindiği iddialarının araştırılması” için savcılığa başvurdu.

Aile Bakanlığı’ndan jet hızıyla transfobi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sanatçı ve iş kadını Selin Ciğerci, dün (26 Ocak) sosyal medya hesabından anne olduğunu duyurdu. Ciğerci’nin eski eşi Gökhan Çıra ile evlat edinme işlemlerinin tamamlandığını duyurmasının ardından çok sayıda destek mesajının yanı sıra, Ciğerci’yi ve çocuğunu hedef alan çok sayıda nefret yorumu da yapıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise Ciğerci ve çocuğunu hedef alan söylemlere karşı harekete geçmek yerine; açıklama yaparak Savcılığa başvurduğunu duyurdu. Bakanlık, evlat edinme konusunda resmi başvuru olmadığını da öne sürerek şöyle dedi:

aile-bakanligi-ndan-jet-hiziyla-transfobi-1

“Basında ve sosyal medyada "Selin Ciğerci'nin evlat edindiğine ilişkin" haberler ve paylaşımlarla ilgili açıklama yapılması gereği duyulmuştur.

“Haberde ismi geçen Selin Ciğerci ve eski esi Gökhan Çıra tarafından Bakanlığımıza evlat edinme konusunda resmi herhangi bir başvuru yapılmamıştır.

“Cumhuriyet Başsavcılığına, habere konu iddiaların araştırılması, olayın tarafı olabilecek ilgililer hakkında adli soruşturma ve çocukla ilgili sosyal inceleme yapılması adına gerekli tüm tedbirlerin alınması için başvuruda bulunulmuştur.”


Etiketler: insan hakları, kadın, kültür sanat, nefret suçları, aile, siyaset
İstihdam