20/06/2023 | Yazar: Kaos GL

Ekmek ve Gül, YouTube kanalında Onur Ayı yasaklarını ve LGBTİ+’lara dönük saldırıları konuşmak üzere Gazeteci Yıldız Tar ve GALADER’den Nedime Erdoğan’ı konuk etti.

“Aile oldukça, insanlar üredikçe; LGBTİ+’lar var olmaya devam edecek” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ekmek ve Gül, YouTube kanalında Onur Ayı yasaklarını ve LGBTİ+’lara dönük saldırıları konuşmak üzere Gazeteci Yıldız Tar ve Ankara Gökkuşağı Aileleri Derneği’nden Nedime Erdoğan’ı konuk etti.

Yıldız Tar, LGBTİ+’ların devlet eliyle hedef gösterilmesiyle ilgili birlikte yaşamı savunmanın önemine şu ifadelerle değindi:

“Bu siyasal şiddetin bir amacı var, o da eşdeğer kuvvette hatta belki daha da açan toplumsal şiddeti çağırmak. Bu çok tehlikeli bir oyun. Bunu biz Madımak’tan da biliyoruz, başka yerlerdeki linçlerden de biliyoruz. Şu ana kadar bunun yaşanmamış olması, bu topluma dair umut verici bir hadise. Her gün en tepedeki isimden en alttaki isme kadar ‘LGBT’ dedikleri bir yerde arzu ettikleri toplumsal şiddeti yaratamadılar. Bizim de parçası olduğumuz bu toplumun siyasal şiddet manevralarına karşı bir arada yaşamı savunacak iradesine güveniyorum, güvenmek istiyorum. Çünkü bu da olmadığı takdirde ‘sarı öküz’ meselini de çok aşan bir şeyin ortasında olacağız. Kimsenin bütün bir LGBTİ+ varoluşunu kurban vermesi mümkün değil. Aile oldukça, aile kurumu var oldukça, insanlar üredikçe LGBTİ+’lar var olmaya devam edecek.”

Nedime Erdoğan, LGBTİ+’ların aile kurumuyla karşı karşıya gösterilerek nefretin hedefine getirilmeye çalışılmasına ise “Aileler olarak buradayız” dedi:

“Sabah programlarını izliyor musunuz bilmiyorum, evde kaldığım zamanlarda ben bakıyorum. Sabah bazı yönetilen kadınların katıldığı programlar var. Orada, çok kutsanan aile ilişkilerinin nasıl çetrefilli olduğunu, nasıl birbirine geçtiğini; bazen ‘Aynı yüzyılda mı yaşıyoruz?’ dediğimiz şeylerin birçok kanalda gösterildiğine tanık oluyoruz. Yoksulluk arttıkça, ekonomi bozuldukça, adalet ve hukuk olmadıkça tabii ki aileler bundan zarar görüyor. Ama bu LGBTİ+’larla ilgili bir mesele değil. LGBTİ+’ların, evlatlarımızın, çocuklarımızın bize açılmasıyla öğrendiğimiz bu gerçeklik karşısında aile yapımızda olumludan başka bir değişiklik olmadı ki. Biz bunu kavradığımız sürece aile kavramını yok etmedik. Aksine yükselttik. Çünkü biz ailenin dayanışma kültürü taşıması gerektiğine dair bir dönüşüm yaşadık.” 



Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, medya, yaşam, nefret suçları, aile
İstihdam