15/02/2024 | Yazar: Kaos GL

Nükhet Sirman, 17 Şubat Cumartesi günü saat 16:00’da Postane İstanbul’da gerçekleşecek “Aile Savaşlarından Öteye” etkinliğinde konuşmacı olarak konuk olacak.

“Aile Savaşlarından Öteye” konuşması KIRIK’ta Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Nükhet Sirman, 17 Şubat Cumartesi günü saat 16:00’da Postane İstanbul’da gerçekleşecek “Aile Savaşlarından Öteye” etkinliğinde konuşmacı olarak konuk olacak.

KIRIK’ın düzenlediği etkinlik Kültür Savaşları ve Hegemonya programının bir parçası olarak gerçekleşecek.

Çağrı metni şöyle:

“Geçtiğimiz sene gerçekleştirilen bir araştırmadan yola çıkan bu konuşmada, kültür kavramına antropolojik bir bakışla nasıl yaklaşılabileceği ve ailenin bir kültür alanı olarak ele alınıp alınamayacağı tartışılacak. Dindar ve seküler görüşmeci kadınların söylemlerindeki aileye ilişkin arzu ve hayallerin ifadeleri ile, aynı konunun dindar ve seküler sivil toplum örgütlerinde ele alınışı kıyaslanacak. Ailenin iki ‘mahalle’ arasında bir savaş alanına dönüşüp dönüşmediği, dönüşmüşse nasıl ve hangi bağlamlarda dönüştüğü sorular aracılığıyla irdelenecek ve son zamanlarda popülerleşen toplumsal/kültürel kutuplaşma söylemlerine eleştirel bir bakış önerilecek.”

Nükhet Sirman kimdir?

Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden emekli antropologdur. Tarımda aile işletmeleri, Türkiye’de feminist hareketler, milliyetçilik ve modern ailenin oluşumu, namus kavramı ve namus cinayetleri, kadına yönelik şiddet ve toplumsal cinsiyet çalışmaları, sözlü tarih, duygu ve duygulanım çalışmaları, kültür ve dizi çalışmaları konularında araştırmalar yapmış, makaleler yayınlamıştır. Ankara Perşembe Grubu, Kadın Eserleri Kütüphanesi, KA-DER, Amargi, Barış İçin Kadın Girişimi gibi feminist oluşumlarda çalışmıştır. Dissensus Araştırma ve Danışmanlık’ın kurucu ortağıdır. Kadına yönelik şiddet deneyimleri ve kurumsal politikaları, şiddet ve yoksulluk, gösteri sanatlarında cinsel taciz ve mobbing, kadınların doğurganlık ve beden deneyimleri, toplumsal cinsiyet veri ve istatistikleri, yaşam hakkı ihlalleri gibi çeşitli konularda Dissensus içinde araştırmalar yürütmüştür.


Etiketler: kadın, medya, kültür sanat, yaşam, aile, cinsellik
İstihdam