15/05/2024 | Yazar: Kaos GL

Göktaş, "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı" tanıtımında “zararlı akımlar ve alışkanlıklar”, "küresel ölçüde yürütülen dayatmalar" ifadelerini kullanarak LGBTİ+’ları hedef aldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, Eylem Planı tanıtım toplantısında LGBTİ+’ları hedef aldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi"ne ilişkin genelgeye göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı" hazırlandı. Genelgede "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Koordinasyon Kurulu" oluşturulduğu belirtildi.

LGBTİ+’lar ve “aile” vurgusu üzerinden yürütülen anayasa tartışmaları devam ederken yayımlanan genelgede “aile”, “kültürel ve tarihsel kimliğin kuşaklar arasında aktarılmasını sağlayan bir köprü olarak geleceğimizin en kıymetli hazinesidir” ifadeleriyle tanımlandı. Genelgede “aile” kurumunun “karşı karşıya kaldığı sorunların çeşitlenmesi nedeniyle ailenin korunmasına ve güçlendirilmesine yönelik bütüncül ve sistematik önlemlerin alınması gerektiği” ifade edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, genelgede sözü edilen "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı"nın tanıtımını bugün gerçekleştirdi.  

Söz konusu Plan'da 5 stratejik amaç, 15 stratejik hedef ve 100 faaliyetin yer aldığı belirtildi. LGBTİ+’lar “aileyi tehdit eden zararlı akımlar ve alışkanlıklar” ifadeleriyle hedef gösterildi. Eylem Planı'nda “ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik uluslararası çalışmaların etkinliğinin arttırılması", “medya ve dijital mecralarda aile ve aile değerlerinin korunması”, “aile dostu medya yapımları ve dijital içeriklerin ve bunlara erişimlerin arttırılması” gibi stratejik hedefler yer aldı. 

Bakan Göktaş, LGBTİ+’lar için “küresel ölçüde yürütülen dayatmalar” ifadelerini kullandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş da Eylem Planı’nın tanıtım toplantısında LGBTİ+’ları “aile bireylerini tehdit eden zararlı akım ve alışkanlıklar” diyerek hedef aldı.

Eylem Planı’nın 16 bakanlık, 27 kamu kurum ve kuruluşu, üniversiteler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle hazırlandığını belirten Göktaş şu ifadeleri kullandı:

“Tüm aile bireylerini tehdit eden zararlı akım ve alışkanlıklar aile yapısını ve değerlerini önemli ölçüde etkiliyor. Küresel ölçüde yürütülen dayatmalarla aile yapısı tahrip ediliyor.”

Göktaş, konuşmasında “küresel demografik riskler” ifadesini kullanarak, şunları söyledi:

“Bu kapsamda aileleri ve aile bireylerini tehdit eden her türlü şiddet, zararlı akım ve alışkanlıklara yönelik tedbirleri de hayata geçirmeyi hedefliyoruz.”

Göktaş, “medya ve dijital mecralarda aile ve aile değerlerinin korunması” başlıklı stratejik hedef doğrultusunda, “Medyada aile dostu içeriklerin daha fazla yer almasını sağlayacak, aile yapımızı ve değerlerimizi hedef alan yapımlara karşı da tedbirler alacağız” dedi.


Etiketler: insan hakları, sivil anayasa, aile
İstihdam