29/11/2016 | Yazar: KAOS GL

Kaos GL Derneği’nin ‘Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mevzuatının LGBTİ Hakları Açısından İrdelenmesi’ raporu dijital ortamda yayınlandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mevzuatı LGBTİ’leri ne kadar kapsıyor? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği’nin “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mevzuatının LGBTİ Hakları Açısından İrdelenmesi” raporu dijital ortamda yayınlandı.

Kaos GL Derneği, Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ilgili mevzuatının lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks kişilerin insan haklarının evrensel ilkeler, insan hakları sözleşmeleri, uluslararası mahkeme kararları, sözleşme organlarının yaklaşımı ve insan hakları raporları ışığında irdelendiği bir rapor yayınladı. Bu raporla Bakanlığın uygulamalarına dair tespitlerin yapılması ve LGBTİ kişilerin insan haklarını koruma yaklaşımını somutlaştıran bir kanun değişikliği çerçevesinin oluşturulması amaçlanıyor.

Raporda irdelenen mevzuatlar şunlar:

Kanunlar:

Ailenin Korunması ve Kadına Kaşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun

3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Kanunu

Kanun Hükmünde Kararnameler:

633 Sayılı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK

Yönetmelikler:

Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanuna İlişkin Uygulama Yönetmeliği

Sosyal Hizmet Merkezleri Yönetmeliği

Kadın Konukevlerinin Açılması ve İşletilmesi Hakkında Yönetmelik (R.G.: 05.01.2013/28519)

Aile ve Sosyal Politikalar Uzmanlığı Yönetmeliği

“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mevzuatının LGBTİ Hakları Açısından İrdelenmesi” raporuna buradan ulaşabilirsiniz.

Bu rapor, Kaos GL Derneği tarafından, Açık Toplum Vakfı’nın ana destekçisi olduğu LGBTİ’lerin İnsan Haklarının İzlenmesi Programı Projesi kapsamında yayınlanmıştır. Bu, Açık Toplum Vakfı'nın resmi görüşlerini yansıttığı anlamına gelmemektedir.


Etiketler: insan hakları
İstihdam