07/06/2024 | Yazar: Oğulcan Özgenç

Hazırlanması planlanan strateji belgesi için tüm bakanlıklar, Diyanet İşleri Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşları beraber çalışacak.

“Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Eylem Planı” kapsamında LGBTİ+’ları hedef alan bir strateji belgesi hazırlanacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+’ları “zararlı akımlar” ve “cinsiyetsizleştirme projesi” ifadeleriyle hedef alan “Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı”nın stratejik hedeflerinden birisi de “Aileyi tehdit eden şiddet, zararlı akımlar ve alışkanlıklarla mücadelenin güçlendirilmesi.”

Söz konusu stratejik hedef bağlamında; tüm bakanlıklar, Diyanet İşleri Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşlarının dahil olduğu LGBTİ+ karşıtı bir strateji belgesi hazırlanması planlanıyor. Eylem Planı’nda, söz konusu strateji belgesine ilişkin şu ifadeler yer alıyor:

“Küresel cinsiyetsizleştirme projeleri ile mücadele konusunda standartları ortaya koyan bir strateji belgesi hazırlanacaktır”

Sorumlu kurumun Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olduğu strateji belgesinin 2028’e kadar hazırlanması bekleniyor.

LGBTİ+ karşıtı belgeseller hazırlanacak, mevcut kaynaklar Türkçeye çevrilecek

Bununla beraber; belirlenen stratejik hedef kapsamında Bakanlığın üniversitelerle birlikte “aile ve toplumu tehdit eden güncel risk faktörlerine ilişkin tespit ve değerlendirme çalışmaları” yapması planlanıyor.

LGBTİ+'ları hedef gösteren Vizyon Belgesi ve Eylem Planı kapsamında yapılması planlanan çalışmalardan bir diğer ise şöyle ifade ediliyor:

"Aileleri tehdit eden zararlı akımlar ve alışkanlıkların çocuklar başta olmak üzere insan doğası ve hakları ile aile yapısı ve toplum üzerindeki olumsuz etkilerini konu alan belgesel/program çalışmaları yapılacak, mevcut yayınlar Türkçeye kazandırılacaktır."

Sorumlu kurumun RTÜK olduğu bu faaliyet kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ulusal ve Yerel Medya Kuruluşları beraber çalışacak.

Dışişleri Bakanlığı da Eylem Planı’nda!

Vizyon Belgesi ve Eylem Planı’na göre; “ailenin korunması ve güçlendirilmesi konusunda ülkeler, uluslararası kuruluşlar ve aile odaklı sivil toplum kuruluşları ile iş birlikleri” yapılacak. Uluslararası kuruluşlarla protokoller yapılmasını öngören bu faaliyet kapsamında, Dışişleri Bakanlığı da faaliyette görev alacak “ilgili kurum ve kuruluş” olarak tanımlanıyor.

Eylem Planı’nda yer alan ve LGBTİ+’ları hedef alan stratejik hedefler kapsamında yapılacak çalışmalardan bir diğeri ise “ailenin korunması ve güçlendirilmesine ilişkin hususlarda kavramsal standartlara ilişkin çalışmalar” ifadeleriyle aktarılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; bu faaliyet kapsamında tüm bakanlıklar, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile beraber çalışacak.  


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, din/inanç, siyaset
İstihdam