08/05/2023 | Yazar: Kaos GL

Yeşil Sol Parti yöneticisi, LGBTİ+ aktivisti İsmail Temel, partisinin kadın mitinginde konuştu: “Yıkılan ailenin sorumlusu saray rejimidir, tek adam rejimidir.”

“Ailenin yıkılmasının sorumlusu AKP-MHP’nin açlık politikalarıdır, çocuk istismarına izin vermeleridir” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yeşil Sol Parti, 14 Mayıs seçimleri öncesinde İstanbul Kadıköy’deki Yoğurtçu Parkı’nda kadın mitingi yaptı.

7 Mayıs’ta Kadıköy’deki Yoğurtçu Parkı’nda "Buradayız kadınlarla değiştireceğiz" sloganıyla gerçekleştirilen mitinge, rengarenk yöresel kıyafetleri ve boyunlarına taktıkları mor şallarla gelen kadınların coşkusu damga vurdu.

Mitingin açılış konuşmasını Yeşil Sol Parti İstanbul İl Örgütü yöneticisi, LGBTİ+ aktivisti İsmail Temel yaptı. “İradesi ve inancıyla değişimin öncüsü olan kadınları ve LGBTİ+’ları” selamlayarak sözlerine başlayan Temel, “14 Mayıs’ta LGBTİ+fobik, kadın düşmanı saray rejimini göndermek için geliyoruz” dedi.

“Yıkılan ailenin sorumlusu saray rejimidir, tek adam rejimidir”

Recep Tayyip Erdoğan’ın 2002 yılında “eşcinseller için anayasal güvence şart” dediği konuşmasını hatırlatan Temel şöyle devam etti:

“Erdoğan bugün onu 2015’te Başkan yaptırmadığımız için LGBTİ+’lara savaş açmış durumda. Geçmişte konuştuklarını unutan Erdoğan, ‘Bugün yeni neslimizde LGBTİ+’lara yer yok’ diyerek, ‘Lezbiyen, mezbiyen’ diyerek LGBTİ+’ların varoluşlarını inkar ediyor. Bugün, AKP-MHP hükümeti seçim kampanyası boyunca LGBTİ+’ların aileye birer tehdit olduğunu öne sürerek LGBTİ+’ları bir kez daha hedef haline getiriyor. Evet gerçekten de aile yıkılıyor ancak bu yıkımın sorumlusu LGBTİ+’lar değil; ekonomik kriz, yoksulluk ve sorumlusu tek adam rejimidir. Aile düzeninin yıkılmasının tek sorumlusu AKP-MHP hükümetinin açlık, yoksulluk, işsizlik politikasıdır. Bunların politikası yüzünden anneler, babalar çocuklarına yemek götüremediği için intihar etti. Evet, aile yıkılıyor çünkü aileyi enkaz altında, kader diyerek katleden tek adam rejimi yüzünden. Ailedeki gençler işsizliğe, tarikatlara mahkum edildiği için aile yıkılıyor. AKP-MHP hükümeti 9 yaşındaki kız çocuklarının evlenebileceğini söylediği için aile yıkılıyor. Yıkılan ailenin sorumlusu saray rejimidir, tek adam rejimidir.”

“Yeni Türkiye’yi kadın siyasetiyle buluşturmaya söz verdik”

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ise 3 dilde kadınları selamlayarak, “Bütün sokakları mor renge boyayan kadınlar, emeği sömürülen ama tek adam karşısında geri adım atmayan kadınlar, ‘jin, jiyan, azadî’ sloganını dünyaya taşıyan kadınlar hoş geldiniz. Kadınlar kazanacak tek adam rejimi kaybedecek" dedi. Uçar, "Seçimlere bir hafta kaldı. Tek adam rejimi en çok bizden bahsediyor çünkü onlara bir tek geçit vermeyen kadınlar. Biz Barış Anneleri’ne, Deniz Poyraz’a, İpek Er’e, Leyla Güven’e, Gültan Kışanak’a söz verdik kazanacağız dedik. Yeni Türkiye’yi kadın siyasetiyle buluşturmaya söz verdik" diyerek şöyle devam etti:

"Yeşil Sol Parti yeni bir durağımız ama mor rengini koruyan bir partimiz. Eş başkanlık sistemini Türkiye’ye kazandırdık erkek egemenliğini öteye ittik. Eş başkanlığını yaşamını her alanda kurmaya çalışıyoruz. İstanbul belediyesine de eş başkanlık yakışmaz mı? Yerelden Meclis’e belediyeye eş başkanlığı yaşamsal kılacağız."


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları, aile, siyaset
nefret