10/02/2017 | Yazar: Gözde Demirbilek

Son KHK ile mesleğinden ihraç edilen Ankara Üniversitesi akademisyenlerine ve öğrencilerine polis saldırdı.

Akademisyen giremeyen kampüse TOMA girdi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Son KHK ile mesleğinden ihraç edilen Ankara Üniversitesi akademisyenlerine ve öğrencilerine polis saldırdı.

Ankara Üniversitesi'nden KHK ile ihraç edilen akademisyenler “Hayır, gitmiyoruz” demek için Cebeci Kampüsü’nde buluşmaya çağırmıştı. Çevik kuvvet ve TOMA, #BüyükBuluşma’ya gelen dayanışmacılara saldırdı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş’ten, görevinden ihraç edilen akademisyenlerin içeri alınmaması yönünde talimat aldığını söyleyen kampüs güvenliği, önce lisansüstü öğrencilerin ardından lisans öğrencilerinin kampüse girişine izin vermedi.

Polis, üniversiteye girmek isteyen akademsiyenlere saldırdı ve gözaltı yaptı. 

“Sen devletin kolluk kuvvetiysen ben de bu ülkenin silahsız kuvvetiyim!”

Çevik kuvvet kampüs dışında bekleyen akademisyenlere ve dayanışmacıları dağıtmak için portakal gazıyla saldırdı. Saldırılanlara “Ben bu devletin kolluk kuvvetiyim, tabii ki dağıtacağım” diyen polis amirine, dayanışmacılar “Sen bu devletin kolluk kuvvetiysen ben de bu ülkenin silahsız kuvvetiyim!” diye karşılık verdi.

Akademisyen giremeyen kampüse TOMA girdi!

Kendi öğrencilerinin ve akademisyenlerin içeri alınmadığı kampüsün kapıları TOMA’lar ve polis için açıldı. Polis, akademisyenlerin giriş kapısına serdiği cübbelere basarak içeri girdi.

İçeri giren çevik kuvvet dayanışmacılara plastik mermiyle yeniden saldırarak gözaltına aldı, fakülte binalarına gaz sıktı. 11 kişi gözaltına alındı. 

Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin merdivenlerinde açıklama yapan akademisyenlere polisler açıklamanın "yasal olmadığı" gerekçesiyle saldırdı.

Fotoğraflar: Kaos GL


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam