24/03/2015 | Yazar: Kaos GL

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Akademik Kurulu, üniversitedeki şiddet olaylarına karşı üniversite bileşenlerini ve siyasi aktörleri sorumluluk almaya çağırdı.

Akademisyenler: SBF’nin hedef alınması tesadüf değil! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Akademik Kurulu, üniversitedeki şiddet olaylarına karşı üniversite bileşenlerini ve siyasi aktörleri sorumluluk almaya çağırdı.
 
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Akademik Kurulu üniversitede son zamanlarda artan şiddet olaylarına ilişkin açıklama yaptı.
 
Yaklaşık bir haftadır Cebeci Yerleşkesinde şiddetin tırmandırılmaya çalışıldığını belirten Kurul yaşananları açıklamada şöyle özetledi:
 
“Ara sınavlardan hemen önce başlayan bu süreçte, tüm öğrencilerimizin eğitim ve öğretim hakkını korumak üzere Fakültemiz derhal harekete geçmiştir. Sınavların başladığı 23 Mart Pazartesi günü bu sorunun öğrencilerimizle birlikte çözüme kavuşturulduğu esnada Cebeci Yerleşkesine dışarıdan yönelen fiili saldırılara bir yenisi eklenmiştir. Yerleşke etrafında sürekli bir tehdit hali yaratılmıştır. Dolayısıyla artık birincil kaygımız tüm öğrencilerimizin ve yerleşkedeki herkesin can güvenliğidir. Bu nedenle Akademik Kurulun tavsiyesiyle Dekanlığımız vizeleri erteleme kararı almak zorunda kalmıştır.
 
“SBF’nin hedef alınması tesadüf değil”
 
“Farklı siyasi unsurlarca teşvik edildiği anlaşılan bu şiddet eylemleri sadece Cebeci Yerleşkesini hedef almamaktadır ve Cebeci Yerleşkesiyle sınırlı da kalmamaktadır. Bununla birlikte SBF’nin bu süreçte hedef haline gelmesinin bir tesadüf olmadığına inanıyoruz. Bir süredir öğretim üyelerimizin hedef gösterilmesi ve şiddetin büyük ölçüde Yerleşke unsurlarının dışından gelmesi bunun bir göstergesidir.”
 
Akademik Kurul, yaş, fiziksel engel, siyasi görüş, ırk, etnik kimlik, din, inanç, cinsiyet, cinsel yönelim, vb. temelde hiçbir ayrımcılığa, nefret ve şiddet içeren hiçbir girişime müsamaha göstermeyeceklerini belirterek şunları kaydetti:
 
“Şiddetin ve baskılamanın olduğu yerde özgür düşüncenin ve dolayısıyla üniversitenin var olamayacağı inancından hareketle, SBF içerisinde olabilecek ya da SBF’ye dışarıdan yöneltilecek her türlü şiddete hep birlikte karşı duracağımızı duyururuz.”
 
Açıklamanın tamamına şuradan ulaşabilirsiniz. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam