18/11/2013 | Yazar: Kaos GL

Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Kültür Topluluğu, Cuma günü ‘Homofobiyle Nasıl Mücadele Edilir?’ başlıklı bir panel düzenledi.

Akdeniz Üniversitesi’nde Homofobiyle Mücadele Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Kültür Topluluğu, Cuma günü “Homofobiyle Nasıl Mücadele Edilir?” başlıklı bir panel düzenledi.
 
Gökkuşağının Kızılı ve Küba Dostluk Derneği üyesi Tunca Özlen’in konuşmacı olarak katıldığı etkinlik LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans), cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, toplumsal cinsiyet, heteroseksizm, homofobi, transfobi ve nefret suçu gibi kavramların açıklanmasıyla başladı.
 
Heteroseksist Düzene Karşı LGBT Örgütlenmeleri
Özlen konuşmasında politik bir eylem olarak açılmanın, LGBT varoluşunu yaşamın her alanında ortaya koymak için önemli olduğunu vurguladı. Heteroseksist düzenin yalnızca bireysel olarak açılmayla değiştirilemeyeceğini belirterek örgütlenmenin altını çizdi. Türkiye’deki LGBT örgütlenmelerinin tarihini anlatan Özlen, Homofobi Karşıtı Buluşma ve Onur Haftası etkinliklerinden de söz etti.
 
Özlen ayrıca kısa süre önce ziyaret ettiği Küba’daki homofobi ve transfobiyle mücadelede CENESEX ve Mariela Castro’nun çalışmalarına değindi.
 
Pembe Caretta topluluğunun destek verdiği etkinlikte “10 Soruda Gökkuşağının Kızılı” broşürleri dağıtıldı. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam