04/12/2015 | Yazar: Melahat D

Akıl hastaneleri, insan hakları ve LGBT’lere danışmanlık deneyimleri Kaos GL’nin söyleşisinde masaya yatırılacak.

Akıl hastaneleri ve insan hakları tartışılacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Akıl hastaneleri, insan hakları ve LGBT’lere danışmanlık deneyimleri Kaos GL’nin söyleşisinde masaya yatırılacak.

Kaos GL Derneği, Ruh Sağlığında İnsan Hakları Girişimi (RUSİHAK) ile 10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası dolayısıyla 8 Aralık Salı günü “Türkiye’de Akıl Hastaneleri ve İnsan Hakları” başlıklı bir söyleşi düzenleyecek.

Ruh Sağlığında İnsan Hakları Girişimi (RUSİHAK) Kurucu Üyesi Şehnaz Layıkel’in konuşmacı olacağı söyleşide, akıl hastaneleri ve insan hakları, akıl hastaneleri mevzuatı, hak ihlalleri, LGBT’lere danışmanlık deneyimleri konuşulacak.

Nerede? 

Redaksiyon Dergi Atölyesi, Mithatpaşa Cad. No:45/15 Kızılay

Ne zaman? 

8 Aralık Salı günü saat 18.30’da

Şehnaz Layıkel kimdir?

1975 yılında İstanbul’da doğdu. 1997 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra 1999 yılında sivil toplum alanına yöneldi. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında kadın hakları ve çocuk hakları ile ilgili çalışmalar yürüttükten sonra New York Üniversitesi’nde Uluslararası Travma Çalışmaları Programı’na devam etti. Daha sonra Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde ise Klinik Psikoloji yüksek lisansını tamamladı. 2003-2006 yılları arasında Mental Disability Rights International’ın Türkiye temsilciliğini yürüttü. 2006 yılında altı kurucu üye (Mesut Demirdoğan, Zafer Kıraç, Can İlbey, Nilay Kacar, Billur Uğursal, Yalçın Eryiğit) ile birlikte RUSİHAK’ı kurdu.

https://www.youtube.com/watch?v=AVGsb63r9ZA

RUSİHAK hakkında

RUSİHAK, Ekim 2006’da, aralarında zihin ve ruh sağlığı alanında sorun yaşayan bireyler ve yakınlarının da bulunduğu gönüllü bir grup sivil toplum aktivisti tarafından kurulmuş, Türkiye’de alanında ilk ve tek savunuculuk derneğidir. Üyelerinin çoğunluğu zihin ve ruh sağlığı alanında sorun yaşayan bireyler ve yakınlarından oluşmaktadır.

Vizyonu: Ruhsal veya zihinsel sorunlar yaşayan bireyler için insan onuruna yaraşır bir dünya

Misyonu: Diğer sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte zihin ve ruh sağlığı alanında uluslararası standartların hayata geçirilmesini sağlamak; bu alanda sorun yaşayan bireyleri güçlendirmek ve bu bireylerin toplumsal  yaşama tam ve eşit katılımının önündeki yasal ve sosyal engelleri kaldırmak amacıyla savunuculuk faaliyetleri yürütmek.

http://www.rusihak.org/

*Bu etkinlik Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları Aracı (DİHAA) tarafından finansal olarak desteklenen Nefret Etme Projesi kapsamında Pembe Hayat ve Kaos GL Dernekleri tarafından gerçekleştirilecektir.


Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam