21/02/2018 | Yazar: Kaos GL

Trans+ ağı, cinsiyetsiz, gendernonbinary kişiler arasındaki iletişimi kuvvetlendirme amacıyla ODTÜ’den yola çıkan Akışkan Sayfalar’ın ikinci sayısı yolda.

Akışkan Sayfalar “kök”lere iniyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Trans+ ağı, cinsiyetsiz, gendernonbinary kişiler arasındaki iletişimi kuvvetlendirme amacıyla ODTÜ’den yola çıkan Akışkan Sayfalar’ın ikinci sayısı yolda.

Trans+ ağı, cinsiyetsiz, gendernonbinary kişiler arasındaki iletişimi kuvvetlendirme amacıyla ODTÜ’den yola çıkan ve ilk sayısı 1 Aralık’ta yayımlanan Akışkan Sayfalar’ın ikinci sayısı yolda. Yalnızca trans+ ve cinsiyetsiz kişilerce hazırlanan Akışkan Sayfalar’ın üç aylık periyodlarla yayınlanması planlanıyor.

Dergi, hayatın birçok alanına erişimleri engellenen, derslerde, kampüste, iş hayatında ayrımcılığa maruz kalan translara kendilerini ifade edip geliştirebilecekleri bir alan açmayı hedefliyor.

Akışkan Sayfalar ekibi ilk sayısını duyurdukları sosyal medya paylaşımlarında, kampüste ve kampüs dışındaki transfobiye karşı verdikleri mücadelenin, trans öğrencileri derslerden, sosyal aktivitelerden uzaklaştıkları ve bu durumun da kişisel gelişimi ve akademik başarıyı olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Akışkan Sayfalar ekibi dergiyi, bu olumsuz koşulları kabul etmeyerek trans+’ların edebiyattan, sinemaya, felsefeye, psikoloji, sosyoloji ve müziğe kadar birçok alanda yazılar yazabileceği ve bir anlamda sosyalleşebileceği yeni bir alan olarak tanımlıyor.

Akışkan Sayfalar seslendirildi

Akışkan Sayfalar ekibi, derginin okumada zorluk yaşayan ve görme engelli kişilere ulaşılabilirliği için Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) ile görüştü ve bu görüşmenin ardından ilk sayıyı seslendirdi. Akışkan Sayfalar’ı Sosyal Politikalar, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, Pembe Hayat, Kırmızı Şemsiye, Uçan Süpürge derneklerinden ücretsiz olarak temin edebilmek mümkün. Derginin dijital formuna facebook sayfasından ulaşabilir ve akiskan.sayfalar@gmail.com adresinden yayını talep edebilirsiniz.

İkinci sayının teması “kök”

Derginin ikinci sayısının teması “Kök” olarak belirlendi. İkinci sayıda trans+, cinsiyetsiz varoluşun ve mücadelenin tarihi süreçlerini tartışan metinlere ve çalışmalara yer verilecek. İkinci sayı ve sonraki sayılara katkı sunmak isteyen transgender, nonbinary, cinsiyetsiz kişiler çalışmalarını akiskan.sayfalar@gmail.com mail adresine ulaştırabilir.


Etiketler: medya
İstihdam