20/03/2018 | Yazar: Kaos GL

Trans+ ağı, cinsiyetsiz, gendernonbinary kişiler arasındaki iletişimi kuvvetlendirme amacıyla ODTÜ’den yola çıkan Akışkan Sayfalar’ın ikinci sayısı dijital ortamda!

Akışkan Sayfalar’ın ikinci sayısı çıktı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Trans+ ağı, cinsiyetsiz, gendernonbinary kişiler arasındaki iletişimi kuvvetlendirme amacıyla ODTÜ’den yola çıkan Akışkan Sayfalar’ın ikinci sayısı dijital ortamda!

İlk sayısı Aralık 2017’de yayınlanan Trans+ Fikir Kültür & Sanat dergisi Akışkan Sayfalar’ın Kök temalı ikinci sayısı dijital ortamda yayınlandı.

Köklere inen derginin bu sayısının genel yayın yönetmenliğini Murat Korkmaz üstlenirken Arda Aksoy, Aslı Alpar, Behçet Münir, Beyza Bilal, Defne Gülce Sapçı, Hakan Akbulut, Katerina Jabanashvili, Meriç Aytekin ve Yunus Emre Türk katkı sundu.

Kuir edebiyattan Stonewall röportajına, LGBTİ+’ların sağlık hakkından tarihin saklı köşelerindeki isimsiz lubunyalara; Kök sayısı okunmayı bekliyor!

Derginin ikinci sayısına buradan ulaşabilirsiniz.

Üçüncü sayıda...

Dergi üçüncü sayısında (a)seks, (a)romans & performans diyecek.  Cisgender kadınlar ve cisgender erkekler dışındaki herkesin çalışmalarına açık olan dergi için cinsellik, romans ve performans hakkındaki yazılarınızı kendinizi tanıtan kısa bir metinle akiskan.sayfalar@gmail.com adresine yollayabilirsiniz. 

Akışarak

Dergi, hayatın birçok alanına erişimleri engellenen, derslerde, kampüste, iş hayatında ayrımcılığa maruz kalan translara kendilerini ifade edip geliştirebilecekleri bir alan açmayı hedefliyor.

Akışkan Sayfalar ekibi ilk sayısını duyurdukları sosyal medya paylaşımlarında, kampüste ve kampüs dışındaki transfobiye karşı verdikleri mücadelenin, trans öğrencileri derslerden, sosyal aktivitelerden uzaklaştıkları ve bu durumun da kişisel gelişimi ve akademik başarıyı olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Akışkan Sayfalar ekibi dergiyi, bu olumsuz koşulları kabul etmeyerek trans+’ların edebiyattan, sinemaya, felsefeye, psikoloji, sosyoloji ve müziğe kadar birçok alanda yazılar yazabileceği ve bir anlamda sosyalleşebileceği yeni bir alan olarak tanımlıyor.

İlk sayı seslendirildi

Akışkan Sayfalar ekibi, derginin okumada zorluk yaşayan ve görme engelli kişilere ulaşılabilirliği için Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) ile görüştü ve bu görüşmenin ardından ilk sayıyı seslendirdi. Akışkan Sayfalar’ı Sosyal Politikalar, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, Pembe Hayat, Kırmızı Şemsiye, Uçan Süpürge derneklerinden ücretsiz olarak temin edebilmek mümkün. Derginin dijital formuna facebook sayfasından ulaşabilir ve akiskan.sayfalar@gmail.com adresinden yayını talep edebilirsiniz.


Etiketler: medya
İstihdam