29/06/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Yeni Akit nefret söylemini sürdürüyor: “Bu sapkın yürüyüşü durdurun!”

Akit bu defa Onur Yürüyüşü’nü hedef gösterdi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yeni Akit nefret söylemini sürdürüyor: “Bu sapkın yürüyüşü durdurun!”

Dün Onur Haftası’nı hedef gösteren Yeni Akit bugün de İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nün yasaklanması için çağrı yaptı.

“Bu sapkın yürüyüşü durdurun!” başlıklı Harun Sekmen imzalı Akit haberi şöyle devam ediyor: “Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transgerder, Interseks (LGBTİ) adı altında örgütlenen homoların 1 Temmuz da Taksim'de düzenleyecekleri sapkın yürüyüşün engellenmesi için çağrı geldi.” Sekmen’in metinde belirttiği Onur Yürüyüşü’nün “engellenmesi” çağrısının kim tarafından yapıldığı ise belirsiz.

Haberde kendisinden demeç alınan Ali Akbaş isimli avukat eşcinsellerin kamu düzenini tehlikeye attığını şu cümlelerle iddia ediyor: “İnsan hakları adına altında kamu düzeni tehlikeye atılıyor. Kaldı ki eşcinsellik, insan soyunu tehlikeye atan bir durumdur. Bunun insan hakkı olarak değerlendirilmesi büyük hata olur.”

“KAOS GL isimli homolar”

Akit, 28 Haziran tarihli  “LGBTİ’li sapkınlar provokasyon peşinde” haberlerinin KaosGL.org’da nefret söylemi bulunduğu için haber olması üzerine de “KAOS GL isimli homolar oluşumu büyük bir çarpıtmaya imza attı. Bariz şekilde provokasyon olduğu belli olan etkinliğe karşı sadece kamu görevlilerini uyarıcı nitelikteki haberimizi çarpıtmaya kalkan eşcinsel sapkınlar, zihniyetlerinin kirliliğini de gözler önüne serdi” diyerek nefret söylemini sürdürdü.

İlgili haber:

Yeni Akit de Onur Haftası’nı hedef gösterdi


Etiketler: medya
İstihdam