29/09/2021 | Yazar: Aslı Alpar

Sistematik karalama ve nefret kampanyalarıyla LGBTİ+’ları ve LGBTİ+ örgütlerini hedef haline getiren Yeni Akit’in haberi Bursa Kestel Belediyesi’ndeki Azis konserini iptal ettirdi.

Akit’in nefreti Azis konserini iptal ettirdi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Balkan Insight’tan Hamdi Fırat Büyük, Akit gazetesinin hedef göstermesi nedeniyle Bulgar pop yıldızı Azis'in Bursa’da düzenlenen Balkan Festivali’nde sahneye çıkmasının engellendiğini duyurdu.

Sistematik karalama ve nefret kampanyalarıyla LGBTİ+’ları ve LGBTİ+ örgütlerini hedef haline getiren, hükümet yanlısı muhafazakâr medya organlarından Yeni Akit’in Azis’i hedef gösterdiği haberi şöyleydi: “AK Partili Kestel Belediyesi ne yapmaya çalışıyor? İlçe halkına düzenleyecekleri festivalde eşcinsel sapkın Azis sahne alacak”

Akit’in nefretine Kestel Belediyesi’nden destek

Büyük haberinde, “Yeni Akit’in, AKP yönetimindeki belediyenin Azis'e yönelik tepkiler nedeniyle “yanlış kararını” düzelttiğini bildirdiğini de belirtiyor.

Akit’e konuşan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır da nefrete ortak oldu: “Biz söz konusu sanatçının ilgili fotoğraf ve videolarını görmeden ilana çıkmıştık. Yanlışlığı fark edince sahnesini iptal ettik.”

Azis hakkında

Bulgar, eşcinsel sunucu, siyasetçi, yazar ve şarkıcı Azis, 2006’da Eurovision’da Bulgaristan’ı temsil etti.

 


Etiketler: insan hakları, kültür sanat, nefret suçları
İstihdam