12/05/2020 | Yazar: Ali Erol

Nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik etmede iktidarın “yaygın medya organ”ı haline gelen Akit’in Nisan ayı nefret seyri…

Akit: Manipülasyon, dezenformasyon ve provokasyon! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL, medya çalışmaları kapsamında, cinsiyetçi, transfobik, homofobik nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik yayın organı Akit’in Nisan ayı listesini hazırladı.

Nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik etmede iktidarın “yaygın medya organ”ı halini almış olan Yeni Akit’in Nisan ayı listesi, LGBTİ+’lara (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks) yönelik ayrımcı dil, cinsiyetçi, transfobik ve homofobik nefret söylemleri içeren “haber” ve “köşe” yazılarının takibi ve kaydından oluşuyor.

Nefret söylemini doğrudan üreten, yayan, okurlarıyla takipçilerini teşvik eden muhafazakâr medya organlarından Akit, iktidarın yaygın medya organı olmasından kaynaklı rahatlıkla ayrımcı dil ve nefrette sınır tanımıyor.

Sosyal Psikolog Melek Göregenli, “nefret suçlarına yol açan ayrımcılığı oluşturan ve besleyen kalıp yargıların, önyargıların kısaca nefret söyleminin kurulmasında ve yaygınlaştırılmasında en etkili aracılardan biri” olarak medyayı değerlendirirken, ekliyor, “nefret söylemi iktidarda olanın ayrıcalığıdır, nefret suçuna teşvik de iktidarda olanın ayrıcalığıdır.”

En son savcılığın, “ifade özgürlüğü” bahanesiyle, LGBTİ+’lara yönelik nefretini görmezden gelmesinin getirdiği güvence ve iktidara yakınlığın sağladığı ayrıcalık ile homofobik hoyratlığını iyice arttıran Akit, “köşe” yazıları ve “haber” adı altında hazırladığı nefret bültenleriyle yayına devam ediyor.

Diyanet, Akit’in Nisan ayı nefretine bahane!

Akit’in cinsiyetçi ve homofobik nefret siyasetinin Nisan ayı bahanesi, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın eşcinselleri hedef gösteren Cuma hutbesi oldu.

“İslam'ın eşcinselliği lanetlediğini söyleyen Diyanet İşleri Başkanı (DİB) Ali Erbaş hakkında suç duyurusu” başlıklı haberinde, Ankara Hacı Bayram Camii’nde, temsili Cuma namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı’nın hutbesinde sarf ettiği eşcinselleri hedef gösteren ayrımcı ve homofobik nefret söylemini tekrar ediyor. İnsan Hakları Derneği’ni (İHD) “sapkınların avukatlığına soyunmak”la itham ediyor, “sapkın LGBT'liler” ifadesiyle homofobik nefret söylemine ortak oluyor.

Suç duyurusuna ilişkin ajans bülteninin ardından Akit’in nefret neferleri sahaya iniyor vemanipülasyon, dezenformasyon ve de nefret korosu homofobik nakaratları saydırmaya başlıyor.Harun Sekmen imzalı “Lût kavminin çocuklarına lânet, Diyanet İşleri Başkanı’na destek yağıyor! Erbaş bahane savaşları İslâm’la” başlıklı “haber”iyle Akit muhabiri önce kendi nefretini saçıyor: “azgın azınlık”, “LGBTİ’li onursuzlar”, “eşcinsel sapkınlığa”, “ahlaksızlar sürüsü”, “LGBTİ sapkınlara”, “Türk milletinin ahlakını yerle bir etmek isteyen sapkınlar” Sonra da saydıklarıyla yetinmiyor bir de aynı nakarata mikrofon tutuyor: “Devlet bir an önce ne kadar eşcinsel dernek varsa kapatmalı ve eşcinsel ilişkileri suç ilan etmelidir.”

“Said-i Nursi talebesi Hüsnü Bayramoğlu'ndan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a destek” başlıklı Akit “haber”inde gene “LGBTİ ve eşcinsel sapkınlık” ifadesiyle homofobik nefret söylemine ve “LGBTİ ve eşcinsel sevdalıları”ifadesiyle de hedef gösterme politikasına devam ediliyor.

Soruşturmaya Akit desteği: Manipülasyon, dezenformasyon ve provokasyon!

“Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın insanlığın bir kesimini nefretle aşağılayıp kitlelere hedef göstermesi”ne itiraz eden Ankara Barosu’na açılan soruşturmaya Akit, manipülasyon, dezenformasyon ve provokasyonla destek oldu.

“Hiç utanmıyor musunuz!Başörtülü avukatları baroya almayanlar şimdi ‘gaylik lezbiyenlik haktır’ diyor” başlıklı haberiyle, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu’nun Ankara Barosu'nun Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a karşı “eşcinsel sapkınları savunmasına tepki” gösterdiğini duyuruyor: “2 sene öncesine kadar başörtülü kadınları baroya kabul etmiyordu bunlar. Şimdi, gaylik lezbiyenlik haktır, diyorlar."

Akit, “Diyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı hedef alan Ankara Barosu'nun internet sitesinin Anka Neferler Tim adlı hacker grubu tarafından” heklenmesine gösterdiği heyecanı“Lutiliği savunan Ankara Barosu'nu affetmediler! Siteye erişim sağlanamıyor” haberiyle başlıktan paylaştı.

“Ankara Barosu hakkında soruşturma başlatılmasının ardından Adana Barosu tweetini sildi” başlıklı haberi geçen Akit, “Tweeti sildiler ama açıklama hala internet sitesinde!” diye dert yandı. Akit’in Adana Barosu’nun sitesinden “silinmesini” istediği açıklama: “Ne acı ki; LGBT'lilerin varlığı, havaya ateş eden magandalar, küçücük kız çocuklarını tecavüz edip katleden, hayvanlara yaşam hakkı tanımayan, içinde sevgi ve merhamet barındırmayan herkesten daha tehlikeliymiş!LGBT bireylerin yaşam hakkı da tüm insanların ki gibi kutsal ve dokunulmazdır!

Akit’in, Baroları “nefret kokteyli” ile karalama ve hedef gösterme işini ise muhabir Faruk Arslan üstlendi. “İslâm düşmanı baroların sicili bozuk” başlıklı “haber”inde “nefret kokteyli”ni “eşcinsel sapkınlar” nakaratıyla karan muhabir Arslan, manipülasyon, dezenformasyon ve provokasyonla kurduğu bülteninde, “İslam karşıtı barolar, geçmişte de milli iradeyi ve dindar insanları incitip, terör yandaşları ile ahlaksızları sevindiren girişimlere imza atmıştı” diyor. Akit muhabiri Arslan, “İslâm’a düşman teröriste kalkan” başlıklı devam bülteninde karalama, hedef gösterme ve provokasyonla gene aynı nefret nakaratlarını tekrar ediyor:“Eşcinsel sapkınların safında yer alan bazı baroların, avukat görünümlü teröristleri bünyesinde barındırmaya devam ettiği ortaya çıktı”

Diyarbakır Barosu'na bağlı “bazı avukatlar”, Diyarbakır Barosu'na “tepki” göstermiş vebaroyu “uyarmış”: “Cinsel yönelim, cinsiyet kimliği gibi LGBT söylemlerini kabul etmiyor ve reddediyoruz.”Avukat Mustafa Doğan İnal, “sapkınların avukatlığına soyunarak Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı hedef alan Ankara Barosu'na sert tepki” göstermiş: “İslam tarihinde ne zaman kadın yakıldı? Sapkın LGBT fikrilerinizin anavatanı batıda yakıldı kadınlar! Sizinle sonuna dek kutuplaşacağız...”

Hasan Eğrigöz imzalı Akit haberi, “CHP ve HDP sapkınlıkta buluştu” başlığı altında, “Ankara Barosu’na CHP sahip çıkarken, HDP ve sözde sanatçılar da sapkınlara kol kanat oldu.” diye devam ediyor: “Sözde sanatçı Mabel Matiz de LGBTİ’nin insan hakkı olduğunu savundu.” Magazini, sanatı, siyaseti aynı nefretle karalayan, çarpıtan ve hedef gösteren Akit’in bir diğer nakaratına Barbaros Şansal takıldı: “Sapkın eşcinsel Barbaros Şansal, Diyanet'i hedef aldı” Terzi yamağına yönelik homofobik nefret söylemi saçan Akit’in aktardığına göre Şansal’ın “küstah” sözleri: "Cinsellik ve dinsellik özel hayat kavramı içindedir. Kimsenin inancını ve cinsel yönelimini sorgulamak devletin görevi değildir."

Akit, CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu’nun,“Hepimiz aynı olmayacağız farklı farklı olacağız ama birbirimizin değerlerine saygı göstererek birbirimizi anlayarak yolumuza devam edeceğiz.” açıklamasını ise “CHP'li Mehmet Bekaroğlu'ndan eşcinsel sapkınlara skandal destek!” başlığı altında, “Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı eleştirirken eşcinsel sapkınlara destek verdi” diye aktardı.

“Eşcinsellikten yana bir Atatürkçülük olamaz” diyen Perinçek'ten CHP'ye flaş çağrı” ile Akit, nefret siyasetine nihayet, manipülasyon, dezenformasyon ve provokasyon ortağına kavuşuyor: “Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Eşcinsel çocuklar, lezbiyen çocuklar, travesti çocuklar' diye bir pankart yapan CHP’li Kadıköy ve Şişli Belediyelerinin Kent Konseyleri cinayet işlemektedir.”

LGBTİ+ çocuklar da Akit nefretinden nasibini alıyor!

Koronavirüslü karantina günlerinde evden çıkamayan çocukların yalnız hissetmemek için pencerelerine astığı gökkuşağı çizimleri üzerinden LGBTİ+’lar hedef gösterilirken, nefret söylemini doğrudan üreten, yayan, okurlarıyla takipçilerini teşvik eden Akit, “gökkuşağı” ve LGBTİ+ nefretini “okur ve takipçilerine” bırakmamıştı.

“Sapkınlardan tehlikeli provokasyon! 23 Nisan’da LGBT rezaleti” başlıklı haberiyle Akit, Nisan ayında da ayrımcı ve homofobik nefretini sürdürdü.“CHP beslemesi LGBTİ çocuklara göz dikti” başlıklı “haber”iyle Akit muhabiri Hakkı Bilir’inhomofobik nefret söylemine sıfat yetişmiyor: “CHP’li belediyelerin beslediği LGBTİ’li sapkınlar”, “Müslüman Türk milletinin baş belası ahlaksızlar”, “eşcinsel sapkınlar”, “ahlaksızlık”, “sapkın emeller”, “homolar”, “LGBTİ’li homolar”, “yeryüzünün en aşağılık fiilini işleyen LGBTİ’li sapkınlar”, “ahlaki terörizm”, “LGBTİ Meclisleri isimli sapkınlar güruhu”

“Sapkınlar boş durmuyor” ve “Çocuklarımıza el uzattılar” ara başlıkları ile devam eden Hakkı Bilir imzalı Akit nefret bülteninde, sıra doğrudan Kaos GL Derneği’ni hedef göstermeye geliyor. LGBTİ+ derneklerin çalışmalarını “kirli faaliyet” olarak karalayan ve kriminalize etmeye çalışan Akit, haber sitesi kaosGL.org’dan alıntıladığı hak haberlerini çarpıtmaya devam ediyor: “Sapkınların çatı kuruluşu KAOS GL de boş durmuyor. KAOS GL’de yer alan bir haberde, “LGBTİ çocukları ayrımcılığın her boyutunu yaşıyor” başlıklı bir içerik yayınlandı. Yine aynı site, Aslı Alpar’ın ‘LGBTİ çocukları’ konu alan sapkın içerikli karikatürlerini ‘Onlara yalnız olmadıklarını söyleyin’ başlığıyla yayınladı.”

Nisan ayında, Kaos GL Derneği’ni doğrudan hedef alan bir diğer Akit imzası ise Harun Sekmen! Kaos GL 2019 Medya İzleme Raporu’nu okuyan Akit muhabirinin çıkardığı sonuç: “Akit, sapkınların korkulu rüyası”Akit muhabiri Harun Sekmen, Kaos GL Medya İzleme Raporu’nu okuyor: “Müslüman Türk milletinin baş belası LGBTİ’li eşcinsel sapkınlar”, “KAOS GL isimli sapkınlar yuvası”, “LGBTİ ahlaksızlığı”, “sapkınlık tehlikesi”, “LGBTİ’li homolar”, “Soros beslemesi eşcinsel virüsler”, “kirli planlar”, “KAOS GL isimli sapkın dernek”, “eşcinsel ahlaksızlar”, “cinsel sapmalar”, “ahlaksızlar”, “eşcinsel tehlike”, “sapkınlar”

Akit’in homofobik nefret siyaseti sınırları aşıyor…

Cinsiyetçi, transfobik, homofobik nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik yayın organı Akit’in Nisan ayı listesine kaydettiğimiz nefret siyaseti “haber”lerinden sınırları aşanlardan biri Rusya, diğeri Macaristan’dan…

Rusya eşcinsel sapkınlığı kıskaca aldı!LGBT'ye karşı tüm güvenlik güçleri teyakkuzda” başlıklı haberi ile Akit, Rusya’yı örnek gösteriyor: “Türkiye'de her türden dernekleşme ve faaliyet yürütme izni verilen LGBT'nin Rusya'da (mahkeme kararıyla) aile değerlerini reddettiği, sapkın ilişkileri teşvik ettiği gerekçesiyle tüm sosyal ağ siteleri kapatıldı.”

Akit, bir diğer “örnek hareket”i ise “Macaristan'dan eşcinsel sapkınlara ağır darbe!” başlığı ile gösteriyor: “Macaristan’da Victor Orban hükümeti eşcinsel sapkınları yasal olarak tanınmasını ortadan kaldıran bir yasa hazırlığında olduğu bildirildi.”

Akit’in kültür-sanat siyaseti: Yasak, sansür…

Akit, Nisan ayında da Netflix’e çalıştı: “Netflix gençlerin beynini yıkıyor”“LGBTİ sapkınlığı” gibi homofobik nefret nakaratından geçilmeyen Akit’in Netflix listesi: Harun Sekmen imzalı “Dijital fitne Netflix, Ramazan'ın ilk günü sapkın bir dizi yayınlayacak”, Hasan Eğrigöz imzalı “Virüsü fırsat buldu, sapkınlığı ortaya koydu!”, Muhammet Kutlu imzalı “Akit rezaleti yazdı RTÜK harekete geçti”.

Nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik yayın organı Akit’intv’si ise“Ramazan ayında müslümanlara Eşcinsel yakıştırması” başlığı ile girdi devreye. Gene Hasan Eğrigöz imzalı “Netflix sapkınlığına tepki çığ gibi” ve “tepkiler” gelsin: “Eşcinsel propaganda yapıldı!”, “Eşcinsel propagandası yapılan Netflix yapımı Türk dizisi "Aşk 101"e bir tepki daha!”, “Diyanet-Sen’den "Aşk 101" dizisine tepki”, “Netflix'in 'La Casa De Papel' isimli dizisinde büyük alçaklık! Türk karakteri bakın nasıl gösterdiler”

Akit için fark etmez: Ha “haber” ha “köşe”…

Haftanın gündemi, karaladıkları “köşe”nin konusu Akit yazarları için fark etmez. İlgili ilgisiz, bilgili bilgisiz bulamaçları hazırdır; "tartışma" diye içine çekecekleri ırkçı, cinsiyetçi, homofobik nefret çukuru hiç değişmez! Akit’in Nisan ayı “köşe”lerindeki seyir de farklı olmadı…

Koronaya karşı homofobik nefret korosunun çığırtkanlarından Akit’ten Şevki Yılmaz, “Koranalar sadece Kuran’dan korkar!” başlıklı “köşe” yazısıyla kendi melanetleri için eşcinsellere iftira atma yolundan yürüyor:“…eşcinsellik, LGBT sapıklığı ve benzeri ahlaksızlıkların…” Akit’ten bir başka “köşe” yazarı Ali Erkan Kavaklı da,“İsyan, virüs, tövbe ve iyiliğe çağrı” başlıklı yazısında işin kolayını bulmuş!Koronaya karşı homofobik nefret nakaratında sıradaki çığırtkan, Akit’ten Kavaklı, kendi çalıyor kendi söylüyor: “Allah virüs belasını başımıza neden sardı?” Çünkü:“Homo evliliklerine ses çıkarmadık.”, “Fahişe, homoseksüel, lezbiyenlik yapan arsızların sokağa taşmasını engellemedik.”

“Koronayı unutun!” başlıklı yazısı ile Yeni Akit “köşe” yazarı Abdurrahman Dilipak: “Zaten Korona’nın sentetik bir mikrop olduğu başından beri söylenip duruyor. Kimler tarafından ve niçin üretildiği de belli. LGBT, CEDAW, İstanbul Sözleşmesi’ni üreten akıl üretti Korona’yı aslında!”“Ramazan günü, beni affedin!” başlıklı yazısı ile Yeni Akit “köşe” yazarı Ali Karahasanoğlu: “Gayri ahlaki hayatı savunanlar.. Bunun bir hak, özgürlük olduğunu iddia edenler..Birçok hastalığın da sebebi olduğunu, tıp uzmanlarının açıkladığı “kadın kadına” veya “erkek erkeğe” ilişki içinde olanların nasıl bir pervasızlıkla, toplumu zehirlediklerini…”Nefret söylemini doğrudan üreten, yayan, okurlarıyla takipçilerini teşvik eden medya organlarından Akit’in, Nisan ayında, ayrımcı dil ve nefrette sınır tanımayan diğer “köşe”leri ise şöyle sıralandı: “Ali Erbaş ve mahallenin köpekleri!”, Yaşar Değirmenci; “Diyanet hangi günahlarla, ne kadar mücadele edebilir?”, Kenan Alpay; “Lut Kavminin Sapkınları Hala Yaşıyor”, Vehbi Kara.



Etiketler: medya
İstihdam