02/06/2015 | Yazar: Kaos GL

Başbakan Davutoğlu, eşcinsellerin ‘Lut kavminin helakına sebep olduğunu’ söylerken AKP broşüründe ‘İstiklal Caddesi’nde Gay Pride yapılabiliyor’ denildi.

AKP broşüründe ‘Gay Pride’, Davutoğlu’ndan ‘Lut kavmi’ nefreti! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Başbakan Davutoğlu, eşcinsellerin “Lut kavminin helakına sebep olduğunu” söylerken AKP broşüründe “İstiklal Caddesi’nde Gay Pride yapılabiliyor” denildi.
 
Genel seçimler yaklaşırken siyasetin gerilimi de artıyor. İktidar partisi AKP, eşcinsel aday üzerinden LGBTİ’leri ve HDP’yi hedef göstermeye devam ediyor.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün (1 Haziran) Diyarbakır’da STK temsilcileri ile yaptığı konuşmada HDP Eskişehir Milletvekili Adayı Barış Sulu üzerinden homofobik nefret söyleminde bulundu. Davutuoğlu, eşcinsellerin “Lut kavminin helakına sebep olduğunu” söyleyip bu özellikteki şahısları milletvekili adayı yapan bir partinin itikatlı toplumu temsil edemeyeceğini ileri sürdü.
 
AKP broşüründe “Gay Pride”
 
Davutoğlu, homofobik nefret söylemiyle eşcinselleri ve HDP’yi hedef alırken; AKP’nin broşürlerinde “Gay Pride” vurgusunun olması ise dikkat çekti.
 
AKP’nin dağıttığı broşürlerde Onur Yürüyüşü ve ODTÜ Onur Yürüyüşü’nden fotoğrafları kullanıldı. Broşürde “Ak Partili olmayan, muhafazakar olmayan insanlar yaşam tarzına insanlar yaşam tarzına müdahale edildiğini düşünüyor. Sizden farklı insanların yaşam tarzlarına müdahale ettiğini düşünüyor musunuz” sorusu soruluyor. Verilen yanıtta ise “Türkiye Ramazan ayının ortasında İstiklal Caddesi’nde Gay Pride yapabilen bir ülke. muhafazakar insanların daha görünür olması kimsenin hayat tarzına müdahale edildiği anlamı taşımıyor” ifadelerine yer veriliyor.
 
Broşürde var ama uygulamada yok!
 
AKP broşürlerinde LGBTİ’lerin anayasal eşitliği, nefret suçları, eğitim, barınma ve istihdamda yaşanan sorunlara ilişkin herhangi bir ifade yer almıyor. Geçtiğimiz yasama dönemi boyunca HDP ve CHP’nin LGBTİ haklarına ilişkin çalışmalarına AKP’nin müdahaleleri, LGBTİ’lerin yaşadığı sorunları dikkate almayışı, AKP’li vekillerin Meclis kürsüsündeki homofobik ve transfobik nefret söylemleri de broşürde yer almadı. LGBTİ hareketinin yıllardır yaptığı protestolar, AKP’nin "özgürlük" anlayışının parçası olarak sunuldu.
 
Erdoğan da “Eşcinsel aday göstermeyiz” demişti
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Halkların Demokratik Partisi Eskişehir Milletvekili Adayı Barış Sulu’yu işaret ederek, “Biz eşcinsel aday göstermeyiz” demişti.
 
Erdoğan “Diyarbakır’da sözde bir müftü, Eskişehir’de eşcinsel aday biz göstermiyoruz. Böyle bir derdimiz de yok” ifadelerini kullanmış; Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı sıfatıyla bir siyasi parti olan AKP’den “biz” diye bahsetmesi dikkat çekmişti.
 
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da, HDP’nin açıkladığı seçim beyannamesinin Türkiye toplumunu yansıtmadığını iddia ederek, “‘Din dersini kaldıracağım, Diyaneti kaldıracağım, şunu kaldıracağım, bunu kaldıracağım’ Ermeni soykırımını tanıyacakmış. Sen, nasıl Türkiye partisi olacaksın? 8 defa Kürt geçiyor beyannamelerinde 9 defa da lezbiyenler falan geçiyor. Türkiye toplumu bu mudur?” demişti. 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam