22/11/2023 | Yazar: Kaos GL

ODTÜ LGBTİQAA+ Dayanışması: İktidarın polislerini kullanarak işkenceye mahkum ettiği, çalıştırmadığı, nefretiyle ötekileştirdiği, bizzat katlettiği, intihara sürükleyerek katlettiği trans arkadaşlarımızı anıyoruz.

“AKP-MHP iktidarının katlettiği trans arkadaşlarımızın hesabını sormak için buradayız” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Öğrenciler Devrim Stadı’nda, büyük bir trans bayrağı taşıyor. Dövizlerde “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz” yazıyor.

ODTÜ LGBTİQAA+ Dayanışması, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü kapsamında ODTÜ Medya Topluluğu ile birlikte nefretle katledilen ve intihara sürüklenen transları fotoğraflarıyla andı.   

akp-mhp-iktidarinin-katlettigi-trans-arkadaslarimizin-hesabini-sormak-icin-buradayiz-1

Derslikteki sıralara transların fotoğraflarının yerleştirildiği anmada aktivistler “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz” dedi:

“20 Kasım, Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü’ydü. Bizler bugün burada, transfobik devletin, transfobik AKP-MHP iktidarının ve onun polislerinin yerinden ederek sokakta bıraktığı, transfobik polislerini kullanarak işkenceye mahkum ettiği, çalıştırmadığı, nefretiyle ötekileştirdiği, bizzat katlettiği, intihara sürükleyerek katlettiği trans arkadaşlarımızı anmak ve onların hesaplarını sormak için buradayız.

Biz bu hesabı yalnızca AKP-MHP iktidarından değil aynı zamanda onun kampüslerdeki ayakları olan kayyum rektörlerden de soruyoruz, biz lubunyaları her sene polis şiddetine maruz bırakan Verşan Kök’ten de soruyoruz!

Bizler senelerdir nefret suçunun mağduru olan, katledilen, her alanda fobik şiddete, nefrete, ötekileştirmelere ve hedef göstermelere maruz bırakılan transların hesabını her gün olduğu gibi bugün de soruyoruz ve hatırlatıyoruz; Ecem Seçkin’in, Hande Kader’in, Hande Buse Şeker’in, Sevda Başar’ın, Didem Akay’ın, Okyanus Efe’nin, Mira Güneş’in, Zirve Soylu’nun, Doski Azad’ın ve daha nicelerinin hesabını soruyoruz, sormaya da devam edeceğiz.”

20 Kasım hakkında

Rita Hester, 20 Kasım 1998’de ABD’nin Massachusetts Eyaletinin Boston şehrinde transfobik bir saldırıyla katledildi.

1999 yılından bu yana her 20 Kasım’da; dünyanın birçok yerinde nefret suçu mağduru translar, lubunya örgütlenmeleri ve hak savunucuları tarafından basın açıklamalarıyla, bir araya gelerek ve transların güncel şartlarda neler yaşadıklarını paylaştığı etkinlikler düzenlenerek anılıyor.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, eğitim, barınma, siyaset
İstihdam