24/03/2023 | Yazar: Kaos GL

AKP ile Yeniden Refah Partisi’nin protokol metninde, “Manevi değerlerimize aykırı fillerin ve sapkınlıkların önlenmesine yönelik yasal düzenlemelere, ağırlık verilecektir” ifadeleri yer aldı.

AKP ve Yeniden Refah protokol imzaladı: “Manevi değerlere aykırı fiil ve sapkınlıkların önlenmesi…” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine 'müstakil' gideceklerini duyuran Yeniden Refah Partisi, kararını değiştirerek Cumhur İttifakı’na katıldı.

İttifak protokolü Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sunulmadan önce Cumhur İttifakı’na katılan Yeniden Refah Partisi ile AKP arasında bir protokol metni de imzalandı.

Daha önce yapılan açıklamalarla Cumhur İttifakı'na katılmayacağını ifade eden ve kendi cumhurbaşkanı adayı olarak Genel Başkanları Fatih Erbakan'ı gösteren Yeniden Refah Partisi’nin 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un kaldırılmasına ilişkin talebi, AKP içinde de tartışmalara yol açmıştı.

Bugün imzalanan protokolde, doğrudan 6284 sayılı kanuna yer verilmese de; Yeniden Refah Partisi’nin taleplerinin kabul edildiği görüldü.

Gazeteci İsmail Saymaz’ın sosyal medya hesabından paylaştığı protokol metninin “Sosyal Konular” başlıklı bölümünde, “aile bütünlüğü”, “manevi değerlere aykırı fiil ve sapkınlıkların önlenmesi” gibi ifadeler de yer aldı.

LGBTİ+ derneklerinin kapatılmasını talep eden ve LGBTİ+’lara nefret söylemi üreten Büyük Aile Yürüyüşleri ile gündeme gelen Yeniden Refah’ın kabul edilen talepleri protokol metninde şöyle yer aldı:

Aile bütünlüğünün korunmasi için mevcut yasalardaki aykırı hükümlerin ayıklanmasına, manevi değerlerimize aykırı fillerin ve sapkınlıkların önlenmesine yönelik yasal düzenlemelere, süresiz nafaka konusundaki mağduriyetlerin giderilmesine ağırlık verilecektir.

Milli Eğitim müfredatının milli ve manevi değerlerimize uygun hale getirilmesi ve gerekirse aykırı sözleşmeler dahil her türlü düzenlemelerin gözden geçirilmesi temin edilecektir.

Toplum sağlığına ilişkin sözleşmelerin milli çıkarlarımıza uygun hale getirilmesine çalışılacaktır.”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, aile, siyaset
İstihdam