08/07/2019 | Yazar: Kaos GL

​AKP Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, LGBTİ+ Onur Yürüyüşü için “onursuzluk” dedi.

AKP’li vekil Onur Yürüyüşü’ne “onursuzluk” dedi, CHP’li Tanal bu sözlere ceza verilmesini istedi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

AKP Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, LGBTİ+ Onur Yürüyüşü için “onursuzluk” dedi. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, bu sözlerin Anayasaya aykırı olduğunu hatırlatarak Kavuncu’ya meclisten geçici çıkarma cezası verilmesi gerektiğini söyledi.

Fotoğraf: Erol Kavuncu

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 4 Temmuz’daki oturumunda Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, LGBTİ+ Onur Yürüyüşü hakkında “onursuzluk” dedi.

Kavuncu’nun ayrımcı sözlerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal itiraz etti. Tanal, bu ayrımcı sözlerin Anayasa’nın eşitliği düzenleyen 10. maddesine aykırı olduğunu hatırlatarak Kavuncu’ya meclisten geçici çıkarma cezası verilmesi gerektiğini söyledi.

Kavuncu, Tanal’ın konuşmasının ardından tekrar söz alarak ayrımcılığı sürdürdü.

Kavuncu’dan ayrımcı sözler

Kavuncu ilk söz aldığında şöyle dedi:

“Toplumları ayakta tutan en önemli unsur güçlü aile yapılarıdır. Nesli korumak aileyi korumakla mümkündür. Güçlü aile güçlü toplumu, güçlü toplum da güçlü Türkiye'yi doğurur. Tarih boyunca kadına ana olmaktan, erkeği baba olmaktan uzaklaştırmak fıtrata, yaradılışa aykırı bir sapkınlık olarak kabul edilmiş, bütün inançlar tarafından hem reddedilmiş hem de lanetlenmiştir. Her türlü hastalıklı davranışlardan neslimizi korumak ise en başta biz milletvekillerinin asli ve öncelikli görevimizdir. Aileyi tahrip etmek için bütün insani ve ahlaki değerleri hiçe sayarak "cinsiyet eşitliği", "özgürlük", "onur" gibi süslü kavramlarla servis edilen bazı kişi ve kurumlarca da desteklenen, teşvik edilen bu onursuzluğu şiddetle kınıyoruz.”

Tanal itiraz etti

Tanal, Kavuncu’nun ardından söz alarak, “Cinsiyet eşitliğini sağlamak ne zaman onursuzluk oldu? Sayın hatibin bu lafı hakikaten çok ağır bir laf. Cinsiyet eşitliğini savunmak onursuzlukmuş” dedi ve şöyle devam etti:

“Anayasa'nın eşitlik hükmü emredici olan bir hükümdür ve vekil arkadaşımızın bu açıklamaları Anayasa'yı bozmaya teşvik ve aynı zamanda bozacak olan kişilerin iradesini güçlendirmeye ve cesaretlendirmeye bir açıklamadır. Bu anlamda, Meclisten geçici çıkarma cezasının uygulanmasını talep ediyorum.”

Kavuncu ayrımcılığı sürdürdü

Kavuncu ise tekrar söz aldı ve şöyle dedi:

“Az önce bendenizi ifadelerim dolayısıyla Anayasa'ya aykırı hareket ettiğimden dolayı dışarı çıkarma cezasını teklif etti veya tehdit etti arkadaşımız.

“Okuduğumu tekrar ediyorum: "Cinsiyet eşitliği, özgürlük, onur" gibi süslü kavramlarla servis edilen ve bazı kişi ve kurumlarca da desteklenen bu onursuzluğu şiddetle kınıyorum.

“Kim yapıyor bunu? Bu onursuzluğu yapanlar -adını telaffuz etmek istiyorum o grubun- onlar yapıyor. Örneğin bunlar ne diyor biliyor musunuz? "Onur yürüyüşü"ymüş, adı "onur yürüyüşü." "Onur yürüyüşü" demekle bunların yaptığı "onur yürüyüşü" mü olmuş oluyor?”


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam