20/01/2017 | Yazar: Kaos GL

Anayasa görüşmelerinde kendisini kürsüye kelepçeleyen Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka’ya AKP’li kadın vekillerin müdahalesi şiddete dönüştü.

AKP’li kadın vekilden Meclis’te şiddet Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Anayasa görüşmelerinde kendisini kürsüye kelepçeleyen Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka’ya AKP’li kadın vekillerin müdahalesi şiddete dönüştü. 

TBMM’deki Anayasa görüşmeleri sırasında, Ankara bağımsız milletvekili Aylin Nazlıaka, başkanlık anayasasına evet oyu veren MHP’li vekillere seslenerek, kendini kürsüye kelepçeledi. Nazlıaka’nın “Meclis’e kilit vuruluyor, ben de kendimi buraya kilitliyorum” sözlerinin ardından oturuma ara verildi. Akabinde AKP’li kadın vekiller Nazlıaka’nın etrafını sardı.

Türcü vekilden Buldan ve Çelik’e saldırı

AKP Grup Başkanvekili İlknur İnceöz kelepçeyi çıkarmaya çalışırken, HDP’li ve CHP’li kadınlar Nazlıaka’ya yardım etmek için kürsüye yaklaştılar. Bu esnada çıkan arbedede geçtiğimiz hafta Meclis’te “Köpekler giremez” dövizi açan AKP'li Gökçen Özdoğan Enç, HDP'li Pervin Buldan'ın göğsüne tekme attı ve HDP'li Burcu Çelik'in saçlarını koparttı. Nazlıaka yere düşerken, CHP'li Şafak Pavey'in de protezi çıktı. Buldan, Nazlıaka ve Pavey hastaneye kaldırıldı.

Oturuma geçildiğinde, Buldan’ın göğsüne tekme atan AKP’li Gökçen Özdoğan Enç’in, Meclis’e boyunluk ve tekerlekli sandalye ile geri döndüğü görüldü. CHP sıralarında bu gelişme protesto edilince, vekil doktor tarafından yatarak tedavi önerildiğini belirten bir raporu paylaştı.

HDP Kadın Grubu: "Bu Meclis’te şiddet yaşanmasına izin vermeyeceğiz"

Nazlıaka’nın eylemine karşı başlayan bu şiddet olayı üzerine HDP Kadın Grubu Meclis’te basın açıklaması düzenledi. Gruplarının kadın dayanışması için kurulduğunu ve şiddet olayının hangi kadının başına gelirse gelsin karşı çıktıklarının altını çizdikleri açıklamada, erkek vekiller tarafından yaşatılan erkek dilin, eril şiddetin bugün kadın vekiller tarafından yaşatıldığını ifade ettiler. 


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam