24/05/2021 | Yazar: Kaos GL

Lambdaistanbul’un Aktivizm ve Akademi Buluşmaları serisinde bu ay Selin Berghan’ın “Transfeminizm” (2011) ve “Transfeminizm: Feminizm herkes için mi?” (2014) metinleri masaya yatırılacak.

Aktivizm ve Akademi Buluşmaları: Selin Berghan’ın transfeminizm metinleri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lambdaistanbul LGBTİ+ Derneği, “Yalnız okuyup, yalnız düşünüp, kafandaki monologlara hapsolma lubunya! O da iyidir ama gel bu sefer beraber kafa yoralım, konuşalım, paylaşalım!” diyerek başladığı “Aktivizm ve Akademi Okumaları” buluşmalarına devam ediyor.

25 Mayıs Salı günü 20:00’de dijital ortamda “Transfeminizm” konusuyla bir araya getirecek olan üçüncü buluşmada Selin Berghan’ın feminizme, trans kimliğe, trans aktivizme ve transfeminizme dair temel bir çerçeve sunan “Transfeminizm” (2011) ve “Transfeminizm: Feminizm herkes için mi?” (2014) metinlerine odaklanılacak.

Lambdaistanbul’un “Katılımcılardan kaynakların hepsini incelemesini beklemiyoruz, bu konuda hiçbir şey bilmesek veya bu konu hakkında daha önce hiç okumamış olsak bile kendi deneyimlerimizin kıymetinin farkındayız” diyerek davet ettiği etkinliğe katılmak için lambda@lambdaistanbul.org adresine “Transfeminizm” konu başlıklı e-posta göndermek gerekiyor. Kaynaklar ve etkinlik katılım linki, e-posta gönderenlere iletilecek.


Etiketler: kültür sanat, eğitim
İstihdam