14/03/2013 | Yazar: Kaos GL

Eşcinsel olduğu için Albay babası tarafından 22 Şubat 2013 tarihinde kaçırılan Umut Göktuğ Söyler’den hâlâ haber alınamıyor. Yetkililer asker babaya dokunmuyor

Albay Baba Kaçırdı, Yetkililer Sessiz, ‘Umut’ Hâlâ Yok Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Eşcinsel olduğu için Albay babası tarafından 22 Şubat 2013 tarihinde kaçırılan Umut Göktuğ Söyler’den hâlâ haber alınamıyor.
20 gündür zorla alıkonuluyor!
 
Umut, eşcinsel olduğu ve bir erkekle birlikte yaşadığı için babası ve amcaları tarafından tehdit ediliyordu. Pembe Hayat LGBTT Derneği üyesi olan Umut ve erkek arkadaşının evi 22 Şubat tarihinde aile fertleri tarafından basılıp önce darp edilen ve karşı koymalar sonucunda silahlarını çıkartıp ölümle sonuçlanabilecek hamlelerde bulunan baba ve amcalar Umut’u kaçırdı. Baba inatla Umut için sağlık raporu almaya çalışırken bir taraftanda alay eder gibi emniyeti arayıp Umut’la ilgili birkaç işinin daha olduğunu daha sonra teslim olacağını söyledi.
 
Yetkililer asker babaya dokunmuyor!
 
Kaçırılma olayı öncesi,  var olabilecek herhangi bir duruma karşı savcığa suç duyurusunda bulunan Umut, eşcinselliği öğrenildikten sonra olanları bir bir anlattı. Koruma altına alınmasına rağmen yine de olanlardan kaçamayan Umut için hiçbir şey yapılamıyor. Babasının askeri kökenli olması ve emniyete yakınlığı sebebiyle adım atılmadığını düşünen Avukat Ahmet Toköz, Umut’un hayatından endişe ettiklerini dile getirdi.
 
Meclis’e soru önergesi…
 
Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği üyeleri Umut’un kaçırılması ve özgürlükten mahrum bırakılması olayının üstüne gitti.
İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de durumu İçişleri Bakanı Muammer Güler’e sordu. 3 TBMM’ne soru önergesi veren Tuncel, ‘Koruma olmasına rağmen, görevinde yetersiz kalan şahıslar için ne yapılacağına’, ‘Olayın başlangıcından bugüne soruşturma yapılıp yapılmadığı ve bundan sonra ne yapılacağına’, ‘Var olan 3 şüpheli için takip başlatılıp başlatılmadığına’ dair soruları cevaplaması için İçişleri Bakanına yöneltti.
 
Yaşanılan bu süreçte görüldüğü gibi hâlâ ilerleme kaydedilmedi. Tanıkların sorgularının her şey ortada olmasına rağmen umursanmaması, şüphelilerin takibinin başlatılmaması artık durumun vahametini daha da netleştirdi. İçişleri Bakanı Muammer Güler’den iç rahatlatıcı bir cevap bekleniyor.(Ayşegül Öner / Kaos GL)

Etiketler: insan hakları
İstihdam