12/03/2013 | Yazar: Kaos GL

İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, eşcinsel olduğu için Albay babası tarafından kaçırılan Umut Göktuğ Söyler’in durumunu İçişleri Bakanı Sayın Muammer Güler’e sordu.

Albay Babası Tarafından Kaçırılan Söyler İçin Meclis’e Soru Önergesi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, eşcinsel olduğu için Albay babası tarafından kaçırılan Umut Göktuğ Söyler’in durumunu İçişleri Bakanı Sayın Muammer Güler’e sordu.
BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in TBMM’ne verdiği soru önergesi şöyle:
 
Umut Göktuğ Söyler isimli kişinin Albay olan ve daha önce de kendisini tehdit ettiği belirtilen babası Salih Söyler tarafından kaçırıldığı basına yansımıştır. Konuyla ilgili Umut Göktuğ Söyler’in de üyesi olduğu KAOS GL’nin verdiği bilgiye göre, kişinin eşcinsel olduğu ailesi tarafından öğrenilmesiyle 29.12.2012 tarihinden sonra evden ayrılarak Ankara’ya taşındığı, öncesinde ailesinin kendisini eşcinsellikten vazgeçmezse öldürecekleri yönünde tehdit edildiği öğrenilmiştir.
 
Taşova’da yaşayan av malzemeleri satan amcası Cevdet Söyler’in yanına gönderilmesi ve yine amcası tarafından ölüm tehditleriyle kilit altında tutulması üzerine Ankara’ya kaçan Umut Göktuğ Söyler, Ankara Cumhuriyet Savcılığına babası, amcası ve Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğünde görevli Vedat Söyler hakkında öldürmeye teşebbüs, silahlı tehdit suçlarından dolayı şikâyetçi olmuştur ve Çankaya Kaymakamlığından talepte bulunarak 6 ay süreyle koruma altına alınmasına karar verilmiştir ve üç şüpheli hakkında uzaklaştırma kararı alınmıştır.
 
Ancak 23 Şubat 2013 tarihinde, Umut Göktuğ Söyler’in yaşadığı apartmana gelen babası ve amcası 6-7 kişi ile evin önünde beklemiştir. Ev sahibi aracılığıyla bu gruptan haberdar olan Söyler, koruma kararına dayanarak polisi arayarak bildirmiştir ve sonrasında polisin müdahale edeceğine güvenerek sevgilisi Ramazan Kalkan ile evine gitmiştir. Ancak kendisini bekleyen 7-8 kişi tarafından zorla bir kırmızı aracına bindirilerek kaçırılmıştır ve Ramazan Kalkan da darp edilmiştir. Bu olaydan sonra derneğin ve avukatının tüm girişimlerine rağmen herhangi bir işlem yapılmadığı avukatı tarafından belirtilmektedir.
 
Avukatı, babasının subay olması ve mağdurun eşcinsel olmasından dolayı faillerin yakalanmadığını vurgulamaktadır.
 
İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in İçişleri Bakanı Sayın Muammer Güler tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediği sorular şöyle:
 
Umut Göktuğ Söyler’in polis koruma kararı ve uzaklaştırma kararı olmasına ve olayın olduğu gün mağdurun polisi aramasına rağmen emniyet güçlerinin görevini yerine getirmemiştir, Bakanlığınız görevini yerine getirmeyen kişiler hakkında bir işlem yapmayı düşünüyor mu?
 
Güler’in hayati tehlikesi göz önünde bulundurularak olaydan bugüne kadar Emniyet güçleri ya da Cumhuriyet savcılığı tarafından herhangi bir işlem, soruşturma yapılmış mıdır? Nerede olabileceği konusunda bir araştırma yapılmakta mıdır?
 
Emniyet Müdürlüğü tarafından daha önce uzaklaştırma kararı da alınmış olan 3 şüpheliyle ilgili bir takip başlatmış mıdır? Bu kişilere ulaşılıp ifadeleri alınmış mıdır?İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, eşcinsel olduğu için Albay babası tarafından kaçırılan Umut Göktuğ Söyler’in durumunu İçişleri Bakanı Sayın Muammer Güler’e sordu.

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam