08/11/2017 | Yazar: Gözde Demirbilek

Alman LGBTİ Film Günleri, Ankara’daki sinemaseverlerle bir araya gelecek.

Alman LGBTİ Film Günleri Ankara’da seyircisiyle buluşacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Alman LGBTİ Film Günleri, Ankara’daki sinemaseverlerle bir araya gelecek.

Ankara’da ilk defa düzenlenecek olan Alman LGBTİ Film Günleri, Almanya Büyükelçiliği, Pembe Hayat KuirFest ve Büyülü Fener Sinemaları işbirliğiyle 16-17 Kasım 2017 tarihlerinde Ankara’daki sinemaseverlerle buluşuyor. Program kapsamında yakın dönem Alman LGBTİ sinemasının dört örneği, film ekiplerinin katılımıyla birlikte gösterilecek.

Dört film için iki gün boyunca 18:30 – 23:00 saatleri arasında Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda akşam gösterimi yapılacak. Gösterimler ücretsiz olacak.

Hangi filmler?

Kabuğunu Kırmak / Aus Der Haut

16 Kasım Perşembe, 18:30

Yönetmen: Stefan Schaller

Yönetmenliğini Stefan Schaller’in üstlendiği, 2015 Avusturya-Almanya ortak yapımı Kabuğunu Kırmak (Aus der Haut, 2015), çocukluktan yetişkinliğe geçişin konu alındığı filmlerden biri. Filmin başrol oyuncularından Merlin Rose, bu filmdeki performansıyla 2016 Günter-Strack-Televizyon Ödülü’ne layık görüldü.

17 yaşındaki Milan, en yakın erkek arkadaşını öpmek isteyip de reddedilince, kendini içkili olarak ailesinin arabasıyla yola vurur ve arabayla takla atar. Kazadan büyük yara almadan kurtulur, ancak anne ve babası onun bıraktığı veda mektubunu bulduklarında, büyük endişeye kapılırlar. Kendisine ve anne babasına eşcinsel olduğunu itiraf etmesiyle birlikte, kendi yolunu da bulmaya başlar.

Dördümüzün Çocuğu Oluyor / Vier Kriegen Ein Kind

16 Kasım Perşembe, 21:00

Yönetmen: Matthias Steurer

Dördümüzün Çocuğu Oluyor (Vier kriegen ein Kind, 2014) ilk gösterimini 6 Mart 2015’te yapmış olan bir Alman televizyon filmi.

Hamburg’da birlikte yaşayan edebiyat profesörü Neele ile diş teknisyeni Steff çifti, çocuk sahibi olma arzularını suni döllenme yoluyla gerçekleştirmek ister. Ancak, suni döllenme sırasında bir karışıklık olur ve suni döllenme için seçtikleri, babalık talepleri olmayan gencin yerine, sempatik spor muhabiri Kalle Schmitz’in spermleri aşılanır. Bu arada Kalle de erkek partneri emlakçı Jens ile birlikte çocuk sahibi olmak, aile kurmak istemektedir. Erkek çiftin seçtiği taşıyıcı anne son anda vazgeçince, eşcinsel çift bu karışıklığı bir şans olarak görür.

Adı Konmamış / Ungesagt 

17 Kasım Cuma, 18:30

Yönetmen: Claudia Boysen

Bu aşk olabilir mi? Adı Konmamış (Ungesagt, 2016) adlı dramatik filmde Felicia Ruf ve Sophie Charlotte Conrad, birbirinin en yakın arkadaşı olan iki genç kadın arasındaki duyguları anlamaya çalışırlar.

İki yakın arkadaş Marie ve Sarah, muhteşem La Palma adasında birlikte geçirdikleri bir tatilde aşk ve arkadaşlık arasındaki sınırları zorlarlar. Zor koşullarda büyümüş ve bir kez daha hayatı yıkımın eşiğine gelmiş olan Sarah, cinsel yakınlık özlemi içindedir. Marie ise, arkadaşının acılarıyla ve özlemiyle başedememekte, hatta başta ihanete uğradığı hissine kapılmaktadır. Ancak, gitgide kendini bir yakın bir uzak durma arasında gidip gelen ihtiraslı bir oyunun içinde bulur ve daha önce hiç tanımadığı bir yaşama sevinci keşfeder.

Romeolar / Romeos

17 Kasım Cuma, 21:00

Yönetmen: Sabine Bernardi

Sabine Bernardi’nin dünya prömiyerini Berlin Uluslararası Film Festivali’nde yapan ve Rainbow Honolulu ve Oslo LGBT Film Festivallerinden ödülle dönen filmi Romeolar (Romeos, 2011) trans erkek Lukas’ın Fabio adlı bir geye aşık olmasını anlatıyor.

Fabio’nun Lukas’ın trans olduğunu bilmemesi kritik soruyu da beraberinde getiriyor: Lukas, trans kimliğini saklamaya devam edecek mi?


Etiketler: kültür sanat
İstihdam