31/01/2024 | Yazar: Kaos GL

Almanya’daki aşırı sağ parti AfD, ülkedeki trans topluluğunu hedef alıyor

Almanya’daki trans topluluğu, AfD’nin dezenformasyon dalgasıyla karşı karşıya Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Almanya'daki trans topluluğu, ülkenin Kendi Kaderini Tayin Yasası'nı geçirme girişimleri sırasında, özellikle aşırı sağcı gruplar tarafından körüklenen dezenformasyonda bir artışla karşı karşıya kalmış durumda.

Resmi belgelerde cinsiyete ilişkin bilgilerin değiştirilmesine dair yasal süreci kolaylaştırmak için tasarlanan yasa teklifi, başlangıçta Almanya'nın çoğunluktaki Sosyal Demokrat (SPD), Yeşiller ve neoliberal Hür Demokrat (FDP) koalisyonu tarafından ilerici bir adım olarak övülmüştü.

Advocate’nin Deutsche Welle’den aktardığı habere göre; geçtiğimiz günlerde ülkedeki göçmenleri göndermek üzere Neo-Nazi gruplarla görüşmeler yaptığı ortaya çıkan aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi (AfD), trans topluluğunu da hedef aldı. AfD Genel Başkan Yardımcısı Beatrix von Storch, geçtiğimiz Kasım ayında Alman Federal Meclisi'nde yaptığı konuşmada, "Mevcut hükümet döneminde emeklilere, okullara ve demiryollarına para yok ama şimdi kadın mı erkek mi olduğunu bilmeyen herkes için ülke çapında cinsiyet kimliği danışma merkezleri kurmak istiyorlar" dedi.

Hür Demokrat Parti (FDP) üyesi Adalet Bakanı Marco Buschmann ise ZDF televizyonuna verdiği demeçte, "Düşünün ki sadece hayatınızı yaşamak istiyorsunuz ve kimseye kötü bir şey dilemiyorsunuz ve sonra cinsel fantezilerinizin ne olduğu, hangi iç çamaşırını giydiğiniz ve benzeri şeyler hakkında sorgulanıyorsunuz. Bu durumdan etkilenenler bu sorgulamayı çok aşağılayıcı buluyor” ifadelerini kullandı.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, siyaset, dünyadan
İstihdam