05/03/2021 | Yazar: Damla Umut Uzun

Almanya Federal Hükümeti, dış politika ve kalkınma işbirliklerinde LGBTİ’leri içermek için stratejik planı kabul etti.

Almanya Federal Hükümeti, LGBTİ’leri içerme stratejisini kabul etti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

3 Mart günü, Almanya Federal Hükümeti, dış politika ve kalkınma işbirliğine lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks kişilerin dahil edilmesini teşvik etmek için LGBTİ İçerme Stratejisini kabul etti.

Sivil toplumla yakın iş birliği içinde hazırlanan strateji

Federal Dışişleri Bakanlığı ve Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı, sivil toplumla yakın işbirliği içinde bir LGBTİ İçerme Stratejisini hazırladı. Strateji, LGBTİ kişilerin insan haklarının dış politika ve kalkınma iş birliğinde tutarlı bir şekilde dikkate alınacağını belirtiyor. Strateji, LGBTİ kişilerin insan haklarını korumak ve cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılıkla mücadele etmek için yerel, bölgesel, bölgeler üstü veya uluslararası düzeyde çalışan sivil toplum kuruluşlarını güçlendirmek için tasarlandı. Ayrıca, sivil toplumun temel taleplerini, örneğin LGBTİ konularının insan hakları bağlamına yerleştirilmesi veya küçüklerin savunmasızlığına özel vurgu yapılması gibi konuları ele alıyor.

Dışişleri Bakanlığı, internet sitelerinden çalışmayı şöyle duyurdu:

“LGBTİ İçerme Stratejisi, Federal Hükümetin Irkçılığa Karşı Ulusal Eylem Planında verdiği sözü uyguluyor ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine - özellikle de 2030 Gündeminin temel vaadi olan “kimseyi geride bırakmamak” hedefine- ulaşmaya yönelik bir katkıdır. Uluslararası insan hakları diyaloğu kapsamında, Federal Hükümet, LGBTİ kişilerin insan haklarının güvence altına alınmasında öncü bir rol oynuyor.”

Stratejinin duyurusunda şu ifadelere de yer verildi:

“Cinsel yönelim ve cinsiyet temelli ayrımcılık ve şiddet her toplumda mevcuttur. Bunlar çoğunlukla, etnik köken, yaş, din veya engellilik gibi diğer şiddet, nefret ve ayrımcılık biçimleriyle şiddetlenirler. Covid-19 salgını da durumu LGBTİ kişiler için dünya çapında daha da zorlaştırdı.”

Belgenin tamamına şuradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, yaşam, siyaset, dünyadan
İstihdam